Angela breekt record: 1 miljoen lezers Bridget-column

Het succes van Angela de Jong kent geen grenzen. De meest meedogenloze tv-recensent die Nederland ooit heeft gekend heeft een nieuw record geboekt: de column die ze dinsdag schreef over Bridget Maasland is inmiddels door 1 miljoen mensen gelezen. Nog nooit eerder was een bijdrage van La Jong zó succesvol. De column met de titel ‘RTL Boulevard heeft een serieus probleem met Bridget Maasland’ ging over het respectloze gedrag van Maasland jegens haar eigen Boulevard.

De Jong is er ontzettend blij mee. “Dat verbaasde mij ook wel enigszins dat we dat na al die weken interessant blijven vinden. Op de een of andere manier zit er een haakje aan die affaire waar we geen genoeg van kunnen krijgen.”

De column ontstond uit een oprechte verbazing dat Maasland meerdere media te woord stond over haar relatiebreuk, maar er tegen haar eigen RTL Boulevard niets over wilde zeggen. “Je vraagt je af of er misschien frictie is achter de schermen van RTL Boulevard. Daar heb ik een column over geschreven en die sloeg nogal aan.”

Het leek er even op dat de Erland Galjaard/Peter van der Vorst-wissel voor meer openheid van zaken zorgde bij RTL, maar RTL heeft de muren weer opgetrokken en wil nergens op reageren. “Iedereen doet er het zwijgen toe. Vanuit RTL is er niet gereageerd op mijn column, dus ik ben heel benieuwd.”

Overigens vindt De Jong het wel flauw dat Maasland heel veel drek over zich heen krijgt en André Hazes jr. wordt gevierd. “Zij heeft niet zo heel veel fout gedaan. Zij zat niet in een relatie en heeft geen relatie kapot gemaakt, maar ik zie André overal feesten en op de een of andere manier vindt iedereen dat helemaal prima. Maar Bridget zit thuis en je ziet aan de kijkcijfers dat de kijker wel even klaar met haar is.”

Lees ook: ‘RTL Boulevard moet Bridget Maasland ontslaan’ (dinsdag)

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen