NPO haalt amusement naar voren nu EK Voetbal uitvalt

De NPO heeft flink wat gaten te dichten nu het ene na het andere evenement is gecanceld vanwege het coronavirus. Het grootste gat, de in het water gevallen programmering rond het EK Voetbal, is nu al bijna gevuld. Dat zegt tv-baas Frans Klein van de publieke omroep in het AD. Kennelijk heeft Klein wat tijd over nu zijn Thaise toko in Amsterdam en bijbehorende brievenbusfirma gesloten zijn, want binnen een mum van tijd ligt er een volwaardig alternatief uitzendschema.

Winst voor de tv-kijker is dat de NPO niet geheel terugschakelt naar herhalingen. “De alternatieve programmering voor het EK hebben we zo goed als rond. Zo komen we met een compilatie van Heel Holland Bakt en gaan we Bed & Breakfast en Van onschatbare waarde naar voren halen.”

Omroep MAX, Omroep MAX en Omroep MAX dus. De omroep van Jan Slagter levert Klein hiermee flink wat opvulling aan. Toch dragen ook andere omroepen een steentje bij: Op1 gaat de hele zomer door en ook KRO-NCRV’s M blijft langer op de buis.

En wat gebeurt er met de programmering rondom de geannuleerde Olympische Spelen? “We hebben nog de tijd tot de dag dat de Spelen zouden beginnen, en veel wedstrijden waren sowieso overdag.”

Nu ligt de focus volledig op nieuws. “We willen relevant nieuws en informatie zo snel mogelijk brengen.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen