538 Koningsdag afgelast, John geeft mensen geld terug

Radio 538 heeft besloten om 538 Koningsdag, dat op 27 april gehouden zou worden in Breda, niet door te laten gaan. Het is gezien het coronavirus ‘niet verantwoord’ om het event met 40.000 bezoekers door te laten gaan. Dat heeft de radiozender van John de Mol laten weten. Alle kaartkopers krijgen hun geld terug. De mediamiljardair doet hier niet moeilijk over. “Hiervoor is geen actie vereist vanuit de kaartkoper. Het geld wordt zo snel mogelijk teruggestort“, aldus een woordvoerder.

538 Koningsdag is het grootste Koningsdag-event van Nederland. “We vieren het al jaren met bezoekers vanuit het hele land“, zegt radiodirecteur Menno de Boer. Maar: “De gezondheid van onze bezoekers, eventmedewerkers, artiesten en collega’s staat voorop.

Het besluit van Radio 538 volgt op de beslissing die is genomen in Maastricht. “Zeker nu de landelijke viering van Koningsdag met de koninklijke familie in Maastricht ook is afgelast, hebben we op basis van alle huidige omstandigheden besloten om 538 Koningsdag te cancelen.”

Met pijn in ons hart hebben we deze beslissing genomen, we hadden heel graag met tienduizenden mensen het feest gevierd, maar willen nu onze verantwoordelijkheid nemen en stellen het welzijn van iedereen voorop.”

Er stonden optredens gepland van onder anderen Anne-Marie, Snollebollekes, Lucas & Steve, Chef’Special, Kraantje Pappie en Davina Michelle.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen