Chantal Janzen vindt tv heel belangrijk in coronatijd

Chantal Janzen vindt dat televisie een heel belangrijke rol speelt in coronatijd. Ze merkt dat heel veel mensen hun toevlucht zoeken naar het lineaire medium. Dat heeft de RTL 4-presentatrice woensdagavond gezegd in De Wereld Draait Door. Janzen zat in de talkshow om te praten over de afgelasting van het Eurovisie Songfestival. Ze vond een beetje ongemakkelijk om daarover te praten. “Wat je er nu ook over zegt: je voelt je een beetje gegeneerd omdat de wereld in zijn fik staat.”

Toch moeten we het belang van entertainment in crisistijd niet bagatelliseren, aldus Janzen. “Juist in deze tijd dat de wereld in brand staat, vind ik toch – en daar hoort tv zeker bij en dat zie je aan de kijkcijfers iedere avond – dat tv informatief goed is, maar er ook is voor vermaak, voor posing en ontsnappen even uit deze wereld.”

Het is een amusementsvorm, benadrukt Janzen. “Ik zag laatst bij Jinek ook weer heren zitten die zeiden: ‘O god, kan het Songfestival niet meteen afgelast worden?’ Prima, je kan ervan houden of niet, maar ik vind toch dat amusement en vermaak… Mensen zetten juist nu de tv aan om even te ontsnappen. Dat het Songfestival ook kunnen zijn.”

Janzen zong in DWDD het liedje Avond, nadat ze daar al mee had opgetreden op social media. “Je bent een entertainer en ik vind dat helemaal geen vies woord. Dat is gewoon wat we zijn.”

Je wil in deze tijd ook mensen een hart onder de riem steken. Dat doe je door middel van zingen, want dat is wat je leuk vindt om te doen. Als dat een kleine vlucht neemt is het leuk, maar het is de bedoeling om het gewoon een beetje leuker te maken.”

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen