Media Park wil intercitystation, zou unicum zijn

Het Media Park wil dat het naastgelegen treinstation Hilversum Media Park een intercitystation wordt, zodat álle treinen op het traject daar stoppen. Dat zegt parkmanager Tim Sleegers tegen De Gooi- en Eemlander. Het zou een unicum zijn; de afstand met intercitystation Hilversum is slechts twee minuten. Bovendien heeft het Media Park slechts 4.500 in- en uitstappers per werkdag. Ter vergelijking: intercitystation Hilversum is met 27.000 passagiers al een relatief klein intercitystation.

Voor de meeste intercityreizigers, bijvoorbeeld tussen Amsterdam Centraal (192.000 passagiers) en Amersfoort Centraal (44.000 passagiers), zou het een aanzienlijke vertraging betekenen. Het lijkt erop dat het Media Park zichzelf iets te belangrijk acht.

Op dit moment stoppen er twee sprinters op het Media Park, waarvan er één (van Utrecht naar Hoofddorp via Amsterdam Zuid) alleen op werkdagen tot 20.00 uur rijdt. De andere trein rijdt het traject van Amersfoort Vathorst naar Amsterdam Centraal.

De nieuwe eigenaar van het Media Park (vastgoedinvesteerder Pinnacle, met prins Bernhard als aandeelhouder), wil van het Media Park een ‘multifunctionele hightechcampus’ maken. “We gaan de locatie levendiger maken. Zowel voor de mensen die er werken, dat zijn er tussen de 6.000 en 10.000, als voor de bezoekers“, zegt parkmanager Tim Sleegers.

Mensen die naar Beeld en Geluid komen moeten daarna het park op kunnen om wat te eten en wat te doen. “Je moet denken aan winkels en horeca die goed bij ons concept passen.

Maar er zijn meer wensen. Het zou mooi zijn als station Media Park een intercitystation wordt.

Overigens is Utrecht Centraal het grootste station van Nederland met 194.000 in- en uitstappers per werkdag. De kleinste stations zijn Eijsden (160) en Soest (218).

Tv-maker Lammert de Bruin, bekend van EenVandaag, vindt het niet zo gek dat er bijna geen hond op het perron van Soest staat:

Foto: NS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen