Peter R. de Vries vindt Teun van de Keuken hypocriet

Geplaatst op di 24 mrt 2020 om 10:11

Peter R. de Vries vindt het hypocriet dat NPO-presentator Teun van de Keuken anderen de maat neemt over het gedrag dat ze vertonen in coronatijd, terwijl hij zelf precies hetzelfde doet. Dat heeft de misdaadjournalist maandagavond gezegd in RTL Boulevard. De Vries heeft met enige ergernis de Volkskrant-column van Van de Keuken gelezen. Hierin klaagt hij dat er tijdens zijn hardlooprondje in Amsterdam heel veel mensen op straat waren. “Alle gekooide dieren willen even naar buiten.

Van de Keuken verbaasde zich over al die mensen: “Sommigen lijken het noodlot te willen bezweren door fit te blijven: ik ben gezond dus mij overkomt niets. Het was zeer onaangenaam.

Wat een hypocriet, riep De Vries gisteren bijna uit in Boulevard. “Ik las vanmorgen in de Volkskrant een column van Teun van de Keuken van de VPRO, die dan ook beschreef dat hij zélf was gaan hardlopen en zich eraan ergerde dat hij onder dat hardlopen allemaal mensen zag wandelen. Daarmee zei hij eigenlijk: ‘Ja, verdorie, dat ík hier hardloop is goed, maar dat die mensen daar wandelen kan natuurlijk niet!’ Terwijl hij daar natuurlijk óók onderdeel van is dan!

De Vries ergert zich sowieso een beetje aan buitenrecreatieshaming. “Ik vind het ook een beetje bezwaarlijk hoe media hier over berichten. Ik sta namelijk op het standpunt dat we eigenlijk best in twee weken heel veel hebben bereikt. Nederland ligt nagenoeg plat en ik verzet me ertegen dat mensen die een strandwandeling willen maken of met hun kinderen naar het bos gaan worden afgeschilderd als onverschillige, asocialen.”

Het moet niet te druk worden in bepaalde gebieden, aldus De Vries, maar: “Wandelen in het bos of sporten is volgens mij niet asociaal. Daar moeten we van af als we die saamhorigheid willen bereiken. Als je iemand meteen gaat uitmaken voor een asociaal, dan bereik je dat doel niet.”

Foto: RTL, NPO
43 Reacties op “Peter R. de Vries vindt Teun van de Keuken hypocriet”


 1. sporting

  Als er één hypociet is, dan is het de Vries wel.

 2. Pieter

  Omdat Peter R. Verlies zo hypocriet is mag hij het zeggen.
  It takes one to know one.
  Dat is Engels om te zeggen dat je er ééntje nodig hebt om de volgende te herkennen, of zo iets.
  Maar wacht maar, zo direct komt Peter hier zelf vertellen hoe het zit.
  Zo istie nu eenmaal.

 3. jomari

  Twee hypocrieten.

 4. Astrid

  Het moet niet te druk worden in bepaalde gebieden, aldus De Vries, maar: “Wandelen in het bos of sporten is volgens mij niet asociaal.
  ———
  Dan spoor je niet PrdV. Bizar.

  vdVorst geeft hem een podium bij RTL Boulevard.

  Schande.

 5. Badmuts

  Ben het niet vaak met De Vries eens maar hier heeft hij een punt.

 6. Karel

  De grootste hypocriet van ons land die een ander hypocriet noemt, hoe lachwekkend wil je het hebben.
  Als ‘Ome’ Cor weer eens in een vrijgevige bui was en dure kleding in de winkel uitdeelde stond onze journalist Peter de Vries er als eerste bij en ondertussen nam hij anderen de maat.

 7. Martijn

  Voor het eerst een keer eens met hem. Jensen en de Vries zijn het hierover ook eens dat is ook een unicum.

 8. Dakkie

  Het zíjn ook onverschillige asocialen. Gisteren zei Dijsselbloem in DWDD dat het ook verwarrend is. Je mag naar buiten, dus denk je: we gaan naar het strand. Kom je daar aan en het is bomvol. Dan weet je niet meer wat je moet doen.

  O nee? Nou, heel simpel. Je ziet dat je daar met geen mogelijkheid 1,5 m afstand kunt houden, dus je gebruikt je hersens en maak je rechtsomkeert en gaat je ergens anders vermaken. En als het daar ook te druk is, maak je weer rechtsomkeert! Is dat nou zo moeilijk?

 9. Ad

  “Goedemorgen Peter, hier met Teun, ik heb vanmorgen een balletje op de stip gelegd in de Volkskrant. Als jij hem er nu intrapt, blijven we samen weer lekker in beeld.”

 10. Jahoor

  Beoefent Peter een vitaal beroep? Volgens mij niet namelijk…

 11. Peter R.

  Peter R. de Vries bijft een topper.

 12. Jolanda

  Peter R De Vries krijgt deze keer volkomen gelijk van mij.

 13. Sjaak

  Is het Sint Juttemis vandaag? Ik ben het met Peter R. de Vries eens.

 14. Watnuweer

  Peter R. de Vries de grootste hypocriet ,leest andere de les
  weet het altijd beter ,en was de allerbeste vriend met Cor van Hout
  een van Nederlands grootste crimineel die andere mensen veel
  lees heeft veroorzaakt! 👿

 15. Danny

  Gadver ik erger me dood aan die de Vries. Of die nu gelijk heeft of niet,,krijg Corona nare vent

 16. Watnuweer

  Leed

 17. 🖱

  Peter R. heeft gelijk. Ik wandel iedere dag een uurtje om m’n bloeddruk en suikergehalte op peil te houden. En dat blijf ik doen zolang het me niet verboden wordt. Ik vind mezelf geen asociaal! Niet alles draait om corona! Het gewone leven gaat ook door…..

 18. robb

  Rutte noemde ze ook asocialen maar heeft hij ook niet gezegd dat 60% besmet moet worden dat bereik je niet als je thuiszit hebben veel jonge mensen gedacht ,in heb vanaf donderdag al het gevoel dat ik alleen op de aarde ben hier zie je niemand op straat alleen in het winkelgebied zie je mensen .

 19. man pan

  Peter R zoekt weer mot om in publiciteit te komen.
  van de Keuken stoorde zich aan mensen die geen 1.5 meter afstand, niet dat ze buiten waren.

 20. Ron

  Billijke argumenten van Peter, helemaal mee eens met zijn betoog. En het is ook nog eens zo. Het waren de eerste mooie dagen dit weekend, ik had dit wel zien aan komen. Die misplaatste verontwaardiging van een ieder op massale wandelingen vind ik niet zo vreemd.

 21. Paul

  @man pan
  Je hebt helemaal gelijk, het ging hem enkel om mensen die dichtbij elkaar zitten (vooral jongeren, in het Vondelpark gisteren ook nog, allemaal in een kringetje), niet om de individuele loper/wandelaar die prima de 1,5 meter aanhoudt. Wat een kwal, die De Vries dat ie dit meent te moeten doen. Gewoon een lul.

 22. Tom

  Helemaal eens met Peter. Spijker op z’n kop.

 23. ome H

  Peter heeft best een punt, je zult maar 4 hoog met 3 kinderen en een klein balkonnetje zitten. Vind wel dat mensen als ze zien dat het druk is hun verantwoordellijkheid moeten nemen. En ik mag hopen dat die boksschool nooit meer 1 cent subsidie krijgt.

 24. Televisieman

  Helemaal eens met Peter R

 25. Daaristieweer

  Eens met Peter in deze.

  Raad iedereen aan artikel van Frank Furedi te lezen.

  Frank Furedi
  is an author and social commentator is an emeritus professor of sociology at the University of Kent in Canterbury. Author of How Fear Works: The Culture of Fear in the 21st Century. Follow him on Twitter @Furedibyte

 26. Jan.

  Ik had hetzelfde met Marcouch in nieuwsuur, niemand moet de straat op maar hij was zelf even in een park wezen kijken. Geef dan het goede voorbeeld en stel duidelijke grenzen en handhaaf deze ook. Het is allemaal wat te vrijblijvend in NL.

 27. Roel Driesvink

  Een hypocriet die een ander hypocriet noemt. Nou nou, dat vind ik hypocriet.

 28. Guttegut

  de Vries je moet goed lezen oetlul. Je mag, zoals die gozer zegt, zoveel lopen en fietsen als je wilt maar niet met 50 man bij elkaar.

 29. Astrid

  RTL Boulevard is amusement dus moet naar 2 personen.

  E 5.000 boete voor de nep sterren van PvdV

 30. Anton

  Ik snap het wel. Hoe meer mensen er straks op het strand lopen des te meer krijgen een boete. Niet betalen zegt hypo de vries. Mijn zoon is advocaat en helpt jullie. Behalve de laatste 4 zaken petertje. Houd je klep en doe waar je goed in bent. Thuis zitten en niks zeggen

 31. Peter van der Plas

  Gelijk of niet dat moralistische toontje is vermoeiend.

 32. wg

  Peter heeft gelijk!!

 33. Ap

  Wanneer verdwijnt P.de Vries nu eindelijk eens van de tv,heeft P v/d V het nu nog niet door,alles wat P de Vries zegt is waar denkt hij,het lijkt J.Derksen wel,ook zo,n eigenwijs persoon.

 34. Maartje

  Petertje mag blijven. Zegt waar t op staat.

 35. iemand

  Niemand zegt toch ook dat je binnen moet blijven. Het enige wat je moet is 1,5 meter afstand houden en niet in een groep lopen. En op het strand en in het bos liepen mensen gewoon op een kluitje daar gaat het over. Mensen luisteren gewoon niet daarom worden steeds meer dingen beperkt.

 36. Piet Pannelap

  De hypocriet tegen de andere hypocriet.

  Heerlijke tv.

 37. jaja

  Go Peter hij snapt het.

 38. Geert

  Waarom geef je die oerdomme lul Peter Verlies nog een podium.

  Die hypocriet doet nooit niks anders dan een ander afzeiken, hij heeft er zelf ook helemaal niks van gemaakt, maar ja dan kan je altijd nog bij RTL gaan werken en een lulverhaal prediken in boulevard

  Als ik die arrogante galabal weer zie op tv dan schakel ik gelijk naar een andere zender, maakt niet uit wat, alles is beter dan die hypocriet van peter verlies

 39. Sip

  De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet

 40. Umfufu

  Je weet pas dat het crisis is, wanneer je het eens bent met Peter R. de Vries.

 41. Patricia

  Ik ga iedere keer weer met lood in mijn schoenen naar mijn werk in het verpleeghuis , zijn er mensen ziek of collega’s ?
  Lieve mensen luister niet naar dit soort ” deskundigen ” .maar doe watt RIVM zegt.
  Blijf zoveel mogelijk thuis en als je naar buiten gaat blijf 1,5 meter uit elkaar ..
  Zo zorgen jullie dat wij zorgmedewerkers ons werk veilig kunnen blijven doen en bewoners zorg blijven ontvangen .
  Bedankt !!

 42. man pan

  @Patricia
  Helden!

 43. J. Bloemheuvel

  Peter R. De V. vind ik een onvoorstelbaar eng en narcistisch
  natuurverschijnsel.
  Het mannetje is zo vol van zichzelf dat een fatsoenlijk mens
  al bij de eerste indruk hem een onwaarschijnlijk grote kwal
  vind.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.