Peter R. de Vries vindt Teun van de Keuken hypocriet

Peter R. de Vries vindt het hypocriet dat NPO-presentator Teun van de Keuken anderen de maat neemt over het gedrag dat ze vertonen in coronatijd, terwijl hij zelf precies hetzelfde doet. Dat heeft de misdaadjournalist maandagavond gezegd in RTL Boulevard. De Vries heeft met enige ergernis de Volkskrant-column van Van de Keuken gelezen. Hierin klaagt hij dat er tijdens zijn hardlooprondje in Amsterdam heel veel mensen op straat waren. “Alle gekooide dieren willen even naar buiten.

Van de Keuken verbaasde zich over al die mensen: “Sommigen lijken het noodlot te willen bezweren door fit te blijven: ik ben gezond dus mij overkomt niets. Het was zeer onaangenaam.

Wat een hypocriet, riep De Vries gisteren bijna uit in Boulevard. “Ik las vanmorgen in de Volkskrant een column van Teun van de Keuken van de VPRO, die dan ook beschreef dat hij zélf was gaan hardlopen en zich eraan ergerde dat hij onder dat hardlopen allemaal mensen zag wandelen. Daarmee zei hij eigenlijk: ‘Ja, verdorie, dat ík hier hardloop is goed, maar dat die mensen daar wandelen kan natuurlijk niet!’ Terwijl hij daar natuurlijk óók onderdeel van is dan!

De Vries ergert zich sowieso een beetje aan buitenrecreatieshaming. “Ik vind het ook een beetje bezwaarlijk hoe media hier over berichten. Ik sta namelijk op het standpunt dat we eigenlijk best in twee weken heel veel hebben bereikt. Nederland ligt nagenoeg plat en ik verzet me ertegen dat mensen die een strandwandeling willen maken of met hun kinderen naar het bos gaan worden afgeschilderd als onverschillige, asocialen.”

Het moet niet te druk worden in bepaalde gebieden, aldus De Vries, maar: “Wandelen in het bos of sporten is volgens mij niet asociaal. Daar moeten we van af als we die saamhorigheid willen bereiken. Als je iemand meteen gaat uitmaken voor een asociaal, dan bereik je dat doel niet.”

Foto: RTL, NPO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen