Maan weet niet hoe lang crisis duurt: ‘Ben geen expert’

The Voice-ster Maan de Steenwinkel weet niet hoe lang de coronacrisis nog gaat duren. Ze is geen expert. Dat geeft de zangeres aan in gesprek met Het Parool. Het hele leven staat inmiddels een beetje in het teken van het coronavirus dat Europa en de rest van de wereld in zijn greep houdt. Ook voor artiesten komt de klap hard aan: hoewel ze over het algemeen een grotere buffer hebben dan de gewone Nederlander, is hun werk in één klap helemaal stil komen te liggen.

Ook Maan heeft er last van. “Mijn tour is heel abrupt gestopt. Maar de concerten zijn niet gecanceld, ze worden verzet. Het is afwachten wanneer we weer een go krijgen, het zou weleens akelig lang kunnen duren.”

Hoe lang denkt Maan dat het allemaal gaat duren? “Wat moet ik ervan zeggen? Ik ben geen expert. Het is elke dag afwachten en aftasten wat wel en niet kan.”

Veel mensen weten niet hoe ze al die dagen door moeten komen. Heeft Maan nog advies voor hen? “Blijf wel dingen doen waar je blij van wordt, zou ik zeggen. Een wandeling in je eentje bijvoorbeeld, of het open haardje aan.”

Het is belangrijk dat je gelukshormonen blijft aanmaken. En houd contact met je vrienden. Gelukkig hebben we sociale media. Eerst werd er veel geklaagd dat iedereen daar te veel mee bezig was, nu komt het goed uit.”

Het Parool-interview met Maan de Steenwinkel kunt u lezen via Blendle.

Foto: AvroTros

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen