Afgelasting Eurovisie Songfestival lijkt nabij

Het lijkt er steeds en steeds meer op dat de Rotterdam-editie van het Eurovisie Songfestival in mei wordt afgelast. Dat melden Songfestival-watchers Aran Bade (RTL Boulevard) en Richard van de Crommert (De Telegraaf) op Twitter. Bade heeft signalen uit IJsland ontvangen dat het liedjesfestijn van de baan is. “Vandaag is er een meeting over de doorgang van het Songfestival in Rotterdam. In IJsland wordt nu gemeld dat het Eurovisie Songfestival niet door zou gaan.

Songfestival-fan Van de Crommert zou dat verschrikkelijk vinden. “Het Songfestival is ooit begonnen is om landen te verenigen. De symbolische waarde van het Songfestival zou daarom juist heel sterk kunnen zijn dit jaar. Het Songfestival is ook opgericht om te laten zien wat de Europese omroepen technisch allemaal in huis hadden.

Er zijn nog geen officiële mededelingen geweest, merkt hij op. “Tot nu toe hebben de NPO en de Europese omroepkoepel EBU doen geen mededelingen over het mogelijke afgelasten van het jaarlijkse liedjesevenement.

Wat denkt Van de Crommert dat de beste optie is? “Ik hoop nog steeds op wel doorgaan. En elke performance laten zien in een studio of iets dergelijks.

De afgelasting van het Eurovisie Songfestival zou vandaag bekend worden gemaakt. Zojuist is ook bekend geworden dat het EK Voetbal dit jaar niet doorgaat. Dat evenement is verschoven naar 2021.

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen