Liesbeth List vanavond op tv met overlijdensinterview

Geplaatst op vr 27 mrt 2020 om 18:13

Liesbeth List is op 78-jarige leeftijd overleden in haar slaap en daar staat de NPO de komende dagen in diverse programma’s bij stil. De meest opvallende ingelaste uitzending is vanavond op zender: om 21.30 uur is op NPO 1 het programma Het Laatste Woord te zien, waarin ze wordt geïnterviewd door Jeroen Pauw. “Het gesprek is in 2016 opgenomen en de afspraak daarbij was dat het programma pas zou worden uitgezonden na haar overlijden“, legt een woordvoerder uit.

De NTR zendt dit bijzondere interview daarom vanavond uit, direct na Flikken Maastricht. En terecht, vindt de NPO, die haar ‘de grande dame van het Nederlandse chanson’ noemt.

Verder zendt NPO 2 vanavond om 22.30 uur Laat me: Ramses Shaffy, de film (AVROTROS, De Familie) uit. Dit is de anderhalf uur durende filmversie van de succesvolle serie Ramses van Michiel van Erp, waar List (gespeeld door Noortje Herlaar) een grote rol in heeft.

NPO Radio 5 laat de hele dag door veel muziek van Liesbeth List horen. Het programma Volgspot (KRO-NCRV) staat vanavond tussen 20.00 en 22.00 geheel in het teken van de zangeres. Tussen 22.00 en 0.00 uur volgt een herhaling van het Oeuvre Award Concert van Liesbeth List uit 2013 in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Op zaterdagmiddag 28 maart wordt een herhaling uitgezonden van de Opium-special (AVROTROS) over Liesbeth List, om 17:10 uur op NPO 2. Op zondag 29 maart zenden we het concert 70 jaar Liesbeth (Omroep MAX) nogmaals uit. Maandagochtend 28 maart is er een herhaling van het programma TV Monument over Liesbeth List om 11.00 uur op NPO 2.

Liesbeth List is bekend van nummers als Heb het leven lief, Laat Me, Aan de andere kant van de heuvels en Kinderen een kwartje. Ze zong ook veel vertaalde nummers van de Belgische chansonnier Jacques Brel. Ze werkte jarenlang samen met Ramses Shaffy, met wie ze vele successen boekte zoals Pastorale, maar ook bijvoorbeeld met Frank Boeijen (De Ontmoeting).

List was ook actrice en speelde in diverse films, zoals To grab the ring in 1967, Mysteries in 1977 en in datzelfde jaar ook in de tv-film Een heel dun laagje goud met Robert Long.

Foto: NPO
22 Reacties op “Liesbeth List vanavond op tv met overlijdensinterview”


 1. Derhal Flynn

  Zo zie je maar weer dat Pauw meer weer dan anderen: het interview lag al klaar, dan vraag je jezelf toch af hoe het komt dat hij in de toekomst kan kijken en onze regering niet?
  Pauw for president!

 2. Esmeralda

  Als dat zo is…
  Kan hij misschien niet Patty Brard een keer interviewen dan?

 3. MERS Pardoel

  Oh ik zou lieve Liesbeth zo graag willen knuffelen! Want alleen knuffelen houdt Corona en de dood tegen!

 4. Zomaar

  @Esmeralda.
  Ligt al jaren in het archief van het Eye Filmmuseum .

 5. 123

  Terecht, al die herhalingen m.b.t. toch wel één van de groten qua muziek, maar iets zegt me dat het de NPO wel goed uitkomt nu – je moet de zenders immers ergens mee vullen.

  Dat gezegd hebbende: herhaling van de serie Ramses, want die was écht mega-goed! Het kreeg toen niet de kijkcijfers die het hoorde te krijgen, maar verdient echt een tweede kans!

 6. Henk

  NPO1 aardig aan het schuiven in het schema. dit ingelaste programma van Liesbeth, Erica op Reis laatste aflevering komt 10 april. Nick en Simon, Homeward bound zou 16 april starten, gaat naar 14 mei. Volgende week vrijdag herhalen ze de laatste show van Bert Visscher, op maandag 27 april komen ze met de theater show van Peter Pannenkoek. 4 mei de premiere van de film Bankier van verzet. Xtra aflevering van Radar; Dokters van Morgen gaat van 20 april naar 11 mei, even als het familiediner

 7. Jeroen

  Was een prachtig interview van Jeroen Pauw met Liesbeth List.

 8. Twetteraccountant

  Mooi programma format. Van wie liggen er nog meer op de plank wachtend op de 6 planken?

 9. Zalmneusje

  Wat doet Jeroen dit toch fantastisch. Respectvol en oprecht geïnteresseerd. Een prachtig portret van Liesbeth List.

 10. Pippa

  Prachtig Pauw

 11. ome H

  James Bond verslaat VI

 12. 2 voor 12 verslaat Jinek

  Geleidelijk aan is het 2 voor 12 voor Jinek.

  Slechtere cijfers dan Humberto Tan had zijn eerste 3 maanden (2014).

 13. Klasse!

  Klasse! Oprecht en open gesprek Liesbeth en Jeroen.

 14. Paul

  2 voor 12 verslaat Jinek
  za 28 mrt 2020 om 7:51

  Goed verhaal… Hahaha!

 15. Sender

  Zo maak je tv.
  Zo hoort een goed tv programma.
  Waardig, niet kwetsend, rustig…
  Pauw toonde zijn meesterlijke klasse. Een interview met de ‘Grande dame van de franse chanson’. De dame altijd stijlvol en nooit plat nam de kijker nu mee naar het leven achter List. Het verhaal van haar adoptie is ons allen bekend. Maar ze vertelde ook over Cees Nooteboom die als een soort van charlatan haar ook zou hebben geslagen.
  Het was een andere List dan we als kijker gewend waren . Mischien door enig decorumverlies inmiddels al vertelde zij ronduit. Pauw bleef in zijn rol maar stipte toch het onderwerp, ziekte, dementie en dood voorzichtig aan. List kon waarschijnlijk toen nog niet bevroeden dat het lot zo snel zou toeslaaan.

 16. pepe

  wat was ze 4 jaar geleden al breekbaar zoeken naar woorden (doe mij maar eeeeh verbranden)

  en Pauw staat idd op eenzame hoogte qua gesprekken voeren

 17. Ikke

  Prachtig portret. Gemaakt in de wetenschap dat het uitgezonden wordt als de hoofdpersoon overleden is. Dat geeft dit laatste interview unieke dimensie.

 18. Klaas Flink

  Puur vakmanschap. Hulde. Met gevoel en compassie. De ruimte gegeven en in haar eer gelaten, ontroerende schoonheid.

 19. Paulus

  😷Een leuke vrouw👩die goed kon zingen. Jammer….

 20. Hans S.

  Mooie uitzending, Jeroen Pauw maakte er weer een geweldig interview van, topklasse. Liesbeth List was toch wel een bijzonder meisje / vrouw.

 21. BRAAK

  Rust in vrede meisje , je hebt je best gedaan.

 22. Babs

  Prachtig interview van Pauw. Ben ik de enige die vind dat zij af en toe verwarde antwoorden geeft? Het interview is al vier jaar geleden opgenomen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.