DWDD gaat noodgedwongen uit als een nachtkaars

Normaal gesproken had Matthijs van Nieuwkerk vanavond na een aantal feestelijke uitzendweken groots afscheid genomen van zijn De Wereld Draait Door. Hoe anders is het gelopen: door het coronavirus zendt de talkshow al weken uit zónder publiek in de studio en op een feest zitten nu slechts weinigen te wachten. Vreemd, vindt ook oud-chef Ewart van der Horst. “DWDD zal enorm worden gemist. Helaas gaat het nu een beetje als een nachtkaars uit“, zegt hij in de Volkskrant.

Dit gun je Van Nieuwkerk niet, vervolgt hij. “Ze maken uitstekende uitzendingen in moeilijke tijden, Matthijs is in topvorm. Maar ik weet dat ze prachtige reünie-onderwerpen hebben moeten afblazen.”

Dat erkent eindredacteur Igor Misev in het NOS Journaal. “We zouden vooral dingen doen die we leuk vinden, zoals die gast uitnodigen die we nog een keer willen zien. En natuurlijk een feestelijke laatste uitzending met veel muziek, want muziek hoort gewoon bij DWDD.

Dat DWDD ineens zonder publiek gemaakt moest worden ‘was een behoorlijke klap’, vult hoofdredacteur Cécile Koekkoek aan. “Het publiek was voor DWDD essentieel.”

Dit programma verdient over een tijdje alsnog een feestelijk einde, besluit André van Duin. “Ik hoop dat ze alsnog een speciale afscheidsshow krijgen, op een later moment: een eresaluut.

De allerlaatste DWDD is vanavond om 19.00 uur te zien op NPO 1.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen