Coronacrisis: NPO 3 elke middag 2,5 uur live kinder-tv

NPO 3 brengt vanaf morgen elke doordeweekse dag van 13.00 tot 15.30 uur een live-programma voor kinderen. Het programma heet Zapplive Extra en wordt gepresenteerd door Klaas van Kruistum. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Nederland gaat gebukt onder de coronacrisis. Veel kinderen zijn als gevolg van het sluiten van de scholen thuis. Om ouders en docenten te ontzorgen en kinderen toch de mogelijkheid te geven iets te leren, grijpt de NPO in.

Zapplive Extra moet de komende periode dienen als ‘nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van experts’.

Het live-programma is een alternatief lesrooster dat elke middag aanhaakt bij educatieve Zapp-programma’s die gaan over onder anderen biologie (de Smerige Quiz, EO), wetenschap (Willem Wever, KRO-NCRV) en natuur (Freeks Wilde Wereld, VPRO). Nieuw is ook Het Klokhuis Maakt (NTR), een creatief programma waarbij kinderen masterclasses krijgen van Klokhuis-presentatoren en experts.

Klaas van Kruistum, presentator van Zapplive Extra, zegt: “We voelen allemaal onzekerheid en juist daarom zijn we er nu gewoon elke dag. Voor goede informatie, iets leren ondanks dat je niet naar school gaat én onderling contact, ook al is dat nu op afstand. Ik weet zeker dat ik weer verrast ga worden door de creativiteit van iedereen thuis!

Tijdens de uitzending komen deskundigen middels videoverbindingen aan het woord. Kinderen kunnen hun vragen stellen en met elkaar in gesprek gaan. “Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning en worden tips gegeven hoe je de dagen thuis het beste doorkomt.”

Zapplive Extra is een samenwerking tussen NPO Zapp en KRO-NCRV en wordt vanaf woensdag 18 maart elke doordeweekse dag van 13.00 tot 15.30 uur uitgezonden op NPO Zapp en NPO Start.

Ondertussen blijft ook het NOS Jeugdjournaal, met het ochtendjournaal om 08.45 uur en het avondjournaal om 19.00 uur, de vertrouwde plek waar de jeugd op de hoogte wordt gehouden van het laatste nieuws.

Foto: Suzanne Heikoop

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen