Coronacrisis: NPO 3 elke middag 2,5 uur live kinder-tv

Geplaatst op di 17 mrt 2020 om 9:30

NPO 3 brengt vanaf morgen elke doordeweekse dag van 13.00 tot 15.30 uur een live-programma voor kinderen. Het programma heet Zapplive Extra en wordt gepresenteerd door Klaas van Kruistum. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Nederland gaat gebukt onder de coronacrisis. Veel kinderen zijn als gevolg van het sluiten van de scholen thuis. Om ouders en docenten te ontzorgen en kinderen toch de mogelijkheid te geven iets te leren, grijpt de NPO in.

Zapplive Extra moet de komende periode dienen als ‘nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van experts’.

Het live-programma is een alternatief lesrooster dat elke middag aanhaakt bij educatieve Zapp-programma’s die gaan over onder anderen biologie (de Smerige Quiz, EO), wetenschap (Willem Wever, KRO-NCRV) en natuur (Freeks Wilde Wereld, VPRO). Nieuw is ook Het Klokhuis Maakt (NTR), een creatief programma waarbij kinderen masterclasses krijgen van Klokhuis-presentatoren en experts.

Klaas van Kruistum, presentator van Zapplive Extra, zegt: “We voelen allemaal onzekerheid en juist daarom zijn we er nu gewoon elke dag. Voor goede informatie, iets leren ondanks dat je niet naar school gaat én onderling contact, ook al is dat nu op afstand. Ik weet zeker dat ik weer verrast ga worden door de creativiteit van iedereen thuis!

Tijdens de uitzending komen deskundigen middels videoverbindingen aan het woord. Kinderen kunnen hun vragen stellen en met elkaar in gesprek gaan. “Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning en worden tips gegeven hoe je de dagen thuis het beste doorkomt.”

Zapplive Extra is een samenwerking tussen NPO Zapp en KRO-NCRV en wordt vanaf woensdag 18 maart elke doordeweekse dag van 13.00 tot 15.30 uur uitgezonden op NPO Zapp en NPO Start.

Ondertussen blijft ook het NOS Jeugdjournaal, met het ochtendjournaal om 08.45 uur en het avondjournaal om 19.00 uur, de vertrouwde plek waar de jeugd op de hoogte wordt gehouden van het laatste nieuws.

Foto: Suzanne Heikoop
12 Reacties op “Coronacrisis: NPO 3 elke middag 2,5 uur live kinder-tv”


 1. Anne

  NPO zapp, de jongerenafdeling van het ministerie van propaganda en indoctrinatie.

 2. Klara

  Goed idee NPO

 3. Gers Pardoel

  Advies van Gers: blijven knuffelen!

 4. Jeroen

  Anna, spring aub voor de trein.

 5. Bart

  Goed initiatief! Nu nog School TV terug in de ochtend en NPO2 overdag en NPO3 s’avonds inruimen met een alternatieve programmering de komende tijd. Geld ook voor RTL en SBS met een zender (RTL5 of RTL7 en NET5)

  Verder NPO Plus gratis maken en Videoland goedkoper aanbieden.

 6. X

  Goede zaak! Anne, misschien kun je er nog wat van leren!

 7. Jelke

  Annne kijkt liever naar het gelul bij RTL Boulevard.

 8. Merel

  Heel goed!

 9. Watnuweer

  Goed initiatief..😊

 10. NPO the only one!

  Heel goed initiatief, hier kan John de Mol nog wat van leren!!!

 11. Sabine

  Goed plan! 👍

 12. Jordaan

  Als Fox nou programma’s van Fox Kids van stal haalt is het feest compleet. Genoeg eigen makelij: TV Team, Tante Soesa en Sassefras, Fox Kids Planet. RTL heeft 10 jaar opnames van Telekids liggen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.