Jeroen Pauw vindt bril Willemijn Veenhoven ongeschikt

Willemijn Veenhoven moet er niet aan denken om haar bril aan de wilgen te hangen voor een fijn setje contactlenzen of een snelle ooglaseroperatie. Ze laat hem stug op haar neus zitten. Dat vertelt de presentatrice van Op1 in de VARAgids. Veenhoven is niet door de minsten geadviseerd om haar bril bij het grofvuil te leggen. Ze kreeg het advies onder meer van talkshowgrootheid Jeroen Pauw. Ze is er echter niet van onder de indruk; het tv-talent vindt het zelfs wat seksistisch.

Op de vraag of niemand haar zegt dat ze haar bril af moet zetten, antwoordt Veenhoven: “Jazeker. Jeroen Pauw. En veel anderen. Dan antwoord ik: never nooit. Je vraagt toch ook niet aan iemand met een kunstbeen zijn prothese uit te doen?

De bril van Veenhoven valt best wel op. Ze is een beetje de vrouwelijke Luuk Ikink. “Die bril past bij mij, ik vind hem leuk. Heb zelfs een speciale tv-bril waardoor je mijn ogen wat beter ziet. Ik ben eraan gehecht.”

Mannen krijgen nooit het advies om hun bril af te zetten, klaagt Veenhoven. “Ik denk niet dat iemand ooit aan Erik (Dijkstra, red.) heeft gevraagd om zijn bril af te zetten. Of aan Patrick Lodiers.”

Er zitten voor- en nadelen aan het dragen van een bril ten opzichte van lenzen. Voordelen zijn dat een bril de ogen niet irriteert en weinig onderhoud behoeft, nadelen zijn dat brillenglazen beslaan en sporten lastiger is.

Foto: Wessel de Groot

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen