Jelle Brandt Corstius tipt tv-detectives in coronatijd

Alle mannen kunnen weer veilig de straat op, want Jelle Brandt Corstius heeft een hobby gevonden in deze coronacrisis. Hij heeft ontdekt dat tv-detectives hem in deze tijd veel afleiding geven. Dat laat de presentator weten op Twitter. Net als veel andere Nederlanders heeft Brandt Corstius ineens flink wat uren te doden. “Ok, ik ben erachter. Detectives, daar ga ik nu goed op. Een beetje spannend maar niet te. Veel dingen onduidelijk, maar uiteindelijk wordt alles opgelost“, geeft hij aan.

Een bijkomend voordeel van tv-detectives? “Er zijn veel mooie landschappen waar je in je hoofd ook rondloopt“, zegt hij. Als tip noemt hij: “Shetland op NPO start is een goeie.”

Verder leest de VPRO-presentator veel. “Qua boeken: post-apocalyptische literatuur. Liever niet met een virus, dat is te 1 op 1. Wat tips in dit genre: The Road, Oryx and Crake, Station Eleve. Voor meer humor: Cats Cradle van Vonnegut. Zit nu in Always North van Vicki Jarett, aanrader.

Brandt Corstius adviseert mensen om in deze tijden niet te veel naar tv-journaals te kijken. “Blijf geïnformeerd, maar doe dat één keer per dag. Het good old Achtuurjournaal bijvoorbeeld. Anders word je gek. En blijf thuis en neem een ukelele.

Foto: VPRO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen