Jan Uriot voelt zich nog niet bedreigd door coronavirus

Jan Uriot, de sterverslaggever van het weekblad Privé, voelt zich op dit moment nog niet bedreigd door het coronavirus, ondanks dat hij tot de risicodoelgroep behoort. Dat heeft hij gezegd in een nieuwe aflevering van Privé TV. De leeftijd van Uriot is een goed bewaard geheim, maar anonieme bronnen, intimi en andere ingewijden fluisteren dat hij 83 jaar is. En het zijn juist de oudere mensen die aan het coronavirus overlijden, vooral als ze andere onderliggende klachten hebben.

Hoewel er wordt geadviseerd om zo veel mogelijk thuis te werken, rijdt Uriot nog steeds naar het Telegraaf-gebouw in Amsterdam. “Ik ben de enige zo’n beetje op de redactie die nog in het Telegraaf-gebouw mag komen. Iedereen is weg. Zelfs Evert Santegoeds is er niet meer.

Uriot realiseert zich dat hij tot de risicodoelgroep behoort. “Ja, natuurlijk.

Voor het eerst is het coronavirus geconstateerd bij een A-ster: de 66-jarige Youp van ’t Hek. “Ik ga hier ook niet met een grafgezichtje staan, want de man heeft in zijn columns de afgelopen weken – terwijl we allemaal al weten wat er gaande was – toch wel het een en ander gezegd. Hij maakt er grapjes over. Nu zit hij er zelf mee.

Als een soort coronaspeurder heeft Uriot ook andere bejaarde BN’ers gebeld, waaronder Pierre KartnerImca Marina en Corry van Gorp. “Ik heb nog geen mensen gesproken die verschijnselen hebben.

Foto: Telegraaf

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen