Jamai heeft slechte afweer: ‘Angstig voor corona’

Geplaatst op ma 30 mrt 2020 om 11:30

Jamai Loman is behoorlijk bang voor het coronavirus, aangezien hij sinds zijn niertransplantatie afweeronderdrukkende medicatie slikt. Dat heeft de RTL 4-ster zondagavond gezegd in Beau Blijft Binnen. Loman is bovengemiddeld vatbaar voor het virus en daar is de presentator zich goed van bewust. “Ja, dat klopt, want ik slik afweeronderdrukkende medicatie. Dat moet je gebruiken zodat je lichaam niet jouw nier gaat aanvallen, want het is niet lichaamseigen.

Wat houdt het concreet in? “Dat betekent dat je afweersysteem iets lager ligt dan van iemand die niet die medicatie slikt. Ik ben dan vatbaarder voor infecties.”

Dat is Loman echter al wel gewend. “Mensen die getransplanteerd zijn weten dat ze altijd hun handen moeten wassen, schoon en gezond moeten leven, om infecties te voorkomen. Een influenzagriep kan voor transplantatiepatiënten al gevaarlijk zijn. Ik ben heel angstig wat dan zo’n coronavirus zou doen.

Voorlopig gaat Loman de straat niet op. “Nou, ik moet zeggen: als je ziet wat er nu in die ziekenhuizen gebeurt… Het enige wat ik moet doen is binnen blijven en daar is niets mis mee.

Foto: NPO
15 Reacties op “Jamai heeft slechte afweer: ‘Angstig voor corona’”


 1. mark2

  Vervelend!!! Toch een onbehaaglijk gevoel!

 2. b

  Sterkte!

 3. MERS Pardoel

  Oh Jamai! Ik wil je knuffelen en met mijn ongewassen handen je handen schudden! Veel sterkte gewenst.

 4. MolTalk

  Step right up, lock right in!

 5. Pippa

  Sterkte

 6. Wim

  En heeft Beau weer zitten janken?

 7. Corrector

  “ Voorlopig gaat Loman de straat niet op. “Nou, ik moet zeggen: als je ziet wat er nu in die ziekenhuizen gebeurt… Het enige wat ik moet doen is binnen blijven en daar is niets mis mee.””
  En dus zit hij bij Beau…

 8. Arie

  Jamai… ongelooflijk dat die (nog) programma’s en gratis aandacht aangeboden krijgt

 9. RaymondVL

  Jamai lijkt steeds meer op Freddie Mercury, maar dan wel in de laatste maanden van zijn leven.

 10. The Henk

  Iiiiii!

 11. darius

  Respect voor deze man! Hij buit zijn ziekte niet uit zoals we van veel BN’ers wel vaak horen. Die staan al in de bladen als ze een vlekje zien groeien en overwinnen dat gevecht ook altijd.

 12. Jamai

  Dank jullie voor alle steunbetuigingen; de angst op besmetting is echt een hel. Thuis gaat gelukkig alles goed. Hopelijk kunnen we allemaal snel weer ons ouwe leventje oppakken!

 13. Cocal Cola

  @RaymondVL: jaj ja ja, wij weten nou wel dat jij h0mof00b bent. Wij hoeven écht niet elke dag met jouw tekortkomingen geconfronteerd te worden.

 14. Daan

  @ corrector

  Voordat je hier reageert, check even of je op de hoogte bent van hoe en wat. Beau presenteert zijn programma vanuit zijn huis en heeft verbinding met diverse gasten die ook thuis zitten…;-)

 15. joke wildschut

  Jamai,veel sterkte deze periode,domme mensen vind je overal!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.