Jamai heeft slechte afweer: ‘Angstig voor corona’

Jamai Loman is behoorlijk bang voor het coronavirus, aangezien hij sinds zijn niertransplantatie afweeronderdrukkende medicatie slikt. Dat heeft de RTL 4-ster zondagavond gezegd in Beau Blijft Binnen. Loman is bovengemiddeld vatbaar voor het virus en daar is de presentator zich goed van bewust. “Ja, dat klopt, want ik slik afweeronderdrukkende medicatie. Dat moet je gebruiken zodat je lichaam niet jouw nier gaat aanvallen, want het is niet lichaamseigen.

Wat houdt het concreet in? “Dat betekent dat je afweersysteem iets lager ligt dan van iemand die niet die medicatie slikt. Ik ben dan vatbaarder voor infecties.”

Dat is Loman echter al wel gewend. “Mensen die getransplanteerd zijn weten dat ze altijd hun handen moeten wassen, schoon en gezond moeten leven, om infecties te voorkomen. Een influenzagriep kan voor transplantatiepatiënten al gevaarlijk zijn. Ik ben heel angstig wat dan zo’n coronavirus zou doen.

Voorlopig gaat Loman de straat niet op. “Nou, ik moet zeggen: als je ziet wat er nu in die ziekenhuizen gebeurt… Het enige wat ik moet doen is binnen blijven en daar is niets mis mee.

Foto: NPO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen