Israël had Madonna, Nederland heeft Glennis Grace

Waar Israël voor een miljoen euro niemand minder dan Madonna had gestrikt voor het Eurovisie Songfestival, schuift de Nederlandse organisatie nu Glennis Grace naar voren. Ze treedt in mei op tijdens de grote finale van het liedjesfestijn. Dat heeft ze maandagavond bekendgemaakt in Op1. Grace is dan lang niet zo’n grote naam als Madonna, maar haar optreden overtreffen wordt niet moeilijk. Madonna ging de hele wereld over met haar valse optreden op het podium in Tel Aviv.

Denkt Grace zelf ook dat het niet moeilijk wordt om Madonna te overtreffen? “Ha ha ha. Ik zeg niks.”

Vreest zij voor eenzelfde horrorscenario als Madonna? “Ik zing niet over een band heen, dat sowieso niet. Volgens mij deed zij dat wel. Ja, ik wil Madonna… Ze is een fantastische artieste, maar we moeten wel eerlijk zijn: het was toch niet zo heel erg goed.”

Het is niet de eerste keer dat Grace optreedt op het Eurovisie Songfestival. Jaren geleden was ze onze inzending en kwam ze niet verder dan een veertiende plek in de halve finale.

Ziet ze dit optreden als een revanche? “Nee, kijk, voor mij was dit echt een hele mooie ervaring en ik zal het ook nooit vergeten, maar we kwamen inderdaad niet zo heel erg ver. Het was, wat ik toentertijd ook zei, heel jammer. Ik zie het niet als een revanche ofzo.”

Ik vind het wel super nice dat ik word gevraagd hiervoor. Het is in Nederland en de meest fantastische artiesten staan daar.”

Ook dj Afrojack zal optreden op het Eurovisie Songfestival.

Foto: NPO

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen