Jort Kelder verloor gisteren 10.000 euro op de beurs

Jort Kelder heeft maandag ongeveer 10.000 euro verloren op de beurs door de corona- en oliecrisis. Hij verwacht dat zijn verlies nog verder oploopt. Dat heeft de tv-persoonlijkheid maandagavond gezegd in de talkshow van Jinek. Er worden grote verliezen geboekt op de wereldwijde beurzen vanwege de onzekerheid die het coronavirus met zich meebrengt. “In aantal heb ik wel wat aandelen, maar in geld valt het mee, hoor. Een miniportefeuille? Dat ook weer niet“, aldus Kelder.

Hoe groot is de schade bij Kelder? “Ik verlies vandaag 10.000 euro. Maar dat is papieren verlies, hè? Dat is niet weg. Nou ja, het is waarschijnlijk wel weg, want het gaat morgen nog slechter, maar je kunt ook blijven zitten. Je moet nooit beleggen met geld dat je niet kunt missen natuurlijk.

Hij zit niet in zak en as. “Het is een dubbele dag, want ik ben ook journalist en het is spannend. Het is oktober 1987. 1929 heb ik niet meegemaakt. Maar dit soort momenten zijn fantastisch.”

Vooral koersen van bedrijven als Shell staan onder druk. Uiteindelijk komt het wel goed, denkt Kelder. “Shell redt dit. Dat is een heel sterk bedrijf. Die kunnen het wel een paar jaar uitzingen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen