Historisch goede week DWDD: alle records gesneuveld

De Wereld Draait Door heeft een historisch goede week achter de rug. In de een na laatste uitzendweek van het programma zijn alle records gesneuveld: nog nooit scoorde de Matthijs van Nieuwkerk-show zó goed. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De hoge scores van Van Nieuwkerk zijn uiteraard te verklaren door de coronacrisis. Waar hij op maandag direct na de toespraak van Mark Rutte begon, begon hij vrijdag direct na die van koning Willem-Alexander.

DWDD wist deze week voor het eerst de grens van drie miljoen kijkers te passeren: op maandag keken er 3,9 miljoen mensen (50 procent) en op vrijdag 3,4 miljoen mensen (46 procent).

Het totale kijkcijferplaatje ziet er als volgt uit:

  • Maandag 3.891.000 kijkers (50 procent marktaandeel)
  • Dinsdag 2.151.000 kijkers (35 procent)
  • Woensdag: 1.760.000 kijkers (32 procent)
  • Donderdag: 2.209.000 kijkers (35 procent)
  • Vrijdag: 3.423.000 kijkers (46 procent)

Het is niet alleen wrang voor Van Nieuwkerk dat hij volgende week op deze manier afscheid moet nemen van de kijker, maar ook voor de kijker zelf.

Meer dan ooit hebben we in deze tijd behoefte aan goede televisie en dat levert Van Nieuwkerk avond aan avond. In zo’n situatie zit je niet te wachten op iemand als Margriet van der Linden, die weinig sympathie geniet van de kijkers thuis.

Toch is volgende week, op 27 februari, de allerlaatste DWDD ooit. Van der Linden neemt drie avonden later het stokje over.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen