Heftig: NPO werkte aan anti-Willem-Alexander-show

BNNVARA heeft opiniemaker Marcel van Roosmalen laten werken aan een pilot van een anti-koningshuisprogramma. Het idee van de show was de koninklijke familie ‘weg moest’. Dat zegt hij in een interview in Villamedia. Van Roosmalen wilde artistieke vrijheid hebben bij het maken van zijn anti-Willem-Alexander-show, maar het idee ging te ver voor uitzending bij de NPO. “Zeg maar een anti-Blauw Bloed. Maar uiteindelijk was het idee volgens mij toch iets te radicaal“, legt hij uit.

Het idee is een tijdje heen en weer gegaan tussen hem en BNNVARA, maar er bleef steeds minder over van het aanvankelijke concept. “Het is rul gehakt, dat door een soort molen gaat. Vijftien koks strooien er wat kruiden op. Ze gaan ermee naar een zenderbaas, die draait er iets van. En dan komen ze terug en vragen ze: ‘kunnen we niet beter een slavink maken Marcel, vind je dat niet veel lekkerder?’

Maar ik heb helemaal geen slavink besteld. Dan gaat het nog een keer terug en wordt die slavink een vegetarische schnitzel, en op het laatst zit je iets te eten wat je helemaal niet wilt.

Van Roosmalen vindt het jammer dat schurende televisie nauwelijks gemaakt kan worden. Hij is ‘heel erg voor meer ongemak op tv’.

Foto: RVD

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen