Wendy hoopt dat Wie Het Laatst Lacht verder mag

Wendy van Dijk hoopt dat haar vrijdagavondshow Wie Het Laatst Lacht een terugkerende titel wordt op SBS 6. Dat zegt de presentatrice in gesprek met Privé TV. Van Dijk heeft de vrijdagavond van SBS 6 uit het slijk getrokken: de eerste vier afleveringen van de candidshow scoorden 691.000, 666.000, 797.000 en 681.000 kijkers. Ter vergelijking: een week voor de start van haar show trok de zender nog geen 200.000 kijkers op vrijdagavond prime time.

Het is dus een groter succes dan Flirty Dancing, dat aanvankelijk soortgelijke kijkcijfers scoorden, maar eindigde onder de 500.000-grens. En dat terwijl Linda de Mol direct ervoor 1,7 miljoen kijkers scoorde.

Hoe kan het dat Wie Het Laatst Lacht wél succesvol is en Flirty Dancing tegenviel? “Het is natuurlijk een ander soort programma. Je ziet dat alles dat men kent eigenlijk wel goed scoort. Het zijn ook de grote bekende titels die het allemaal heel goed doen. Flirty Dancing was echt een heel nieuw iets bij een zender in opbouw.”

Achteraf vallen de Flirty-cijfers best mee, vindt Van Dijk. “Alsnog als je nu terugkijkt, dan heeft het het eigenlijk helemaal niet zo slecht gedaan. Het bleef ronde de 600.000 à 700.000 hangen en je ziet dat alle nieuwe titels het heel moeilijk hebben.”

Wie Het Laatst Lacht is ook een nieuwe titel, maar toch kennen we dit genre al van Van Dijk. “Ik ben alleen maar dankbaar en blij, want dit is enerzijds bekend omdat het verborgen-cameragrappen zijn, maar aan de andere kant is het een nieuwe titel.”

Ik ben blij en dankbaar dat het goed gaat, want dan hoop je op een nieuw seizoen. Zo probeer je natuurlijk te bouwen met elkaar bij SBS aan nieuwe titels, nieuwe programma’s die het goed gaan doen en die je kunt voorzetten. Het kost tijd. De ene keer zal het beter aanslaan dan de andere keer.

Overigens werd Wie Het Laatst Lacht op zondagavond prime time herhaald, maar toen keken er slechts 180.000 mensen.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen