GTST-opnames gestaakt, mogelijk zomerstop in mei

De opnames van de RTL 4-soap Goede Tijden Slechte Tijden zijn volledig stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus. De maatregel blijft in elk geval tot 6 april van kracht. Dat heeft producent EndemolShine laten weten. Het heeft nog geen directe gevolgen voor de uitzendingen op televisie, want er zijn al genoeg afleveringen om tot en met vrijdag 8 mei elke werkdag uit te zenden. Als de opnames niet kunnen worden hervat, zal al op die dag de zomerstop ingaan.

Aanvankelijk besloot GTST om zoenscènes te schrappen en zieken thuis te houden. “Deze maatregelen blijken inmiddels niet meer afdoende om de veiligheid en gezondheid van onze acteurs te waarborgen“, stelt een woordvoerder.

Producent Rohan Gottschalk voegt daaraan toe: “Vanzelfsprekend staat de veiligheid en gezondheid van onze cast en crew voorop. Daar is geen twijfel over mogelijk. Het is van noodzakelijk belang dat iedereen zijn verantwoordelijkheden neemt en sociale onthouding beperkt tot het minimum. Dat geldt dus ook voor ons.

RTL’s tv-deskundige Rob Goossens vindt het verstandig. “Er was daar geen noodzaak, maar ze hebben wel gedacht: moeten we nu zo veel mensen op één plek zetten? Het is snel werken met veel mensen die snel van plek veranderen. Ik vind het een heel sterk signaal van EndemolShine dat ze ermee stoppen.”

Is op 8 mei de voorlopig laatste aflevering? “Nu zelfs Koningsdag al is afgezegd is er een gerede kans dat er niet op 8 mei op miraculeuze wijze ineens nieuwe uitzendingen zijn. Dan zal de zomerstop ongetwijfeld eerder worden ingezet.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen