DWDD boekt record: megahoge 3,9 miljoen kijkers

Matthijs van Nieuwkerk heeft maandag de meest bekeken uitzending van De Wereld Draait Door ooit genoteerd. Er keken 3,9 miljoen mensen (50 procent) naar de uitzending op NPO 1. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Wereld Draait Door begon direct na de coronatoespraak van Mark Rutte, die verspreid over meerdere tv-zenders zo’n 7 miljoen kijkers scoorde. De toespraak werd in de talkshow nabeschouwd en er klonken niets anders dan lovende woorden voor de premier.

Van Nieuwkerk besprak de coronatoespraak met Özcan Akyol, Barbara Baarsma, Felix Rottenberg, Rutger Bregman, Marleen de Rooy en Paul Haenen.

Tot nu toe was de meest bekeken DWDD ooit die van vrijdag 20 januari 2017, de dag van de inauguratie van de Amerikaanse president Donald Trump. Toen keken er 1,993 miljoen mensen naar de BNNVARA-talkshow.

Nederland zoekt massaal zijn toevlucht tot de lineaire televisie nu we massaal moeten thuisblijven. Alle Nederlandse horeca zijn dicht, dus de meeste mensen zitten ’s avonds in hun woonkamer.

Van Nieuwkerk is nu bezig aan de laatste twee uitzendweken van De Wereld Draait Door. Het programma houdt op te bestaan en wordt straks opgevolgd door Margriet van der Linden.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen