Coronapaniek: voor het eerst Op1 én Jinek door miljoen

Geplaatst op za 14 mrt 2020 om 8:10

De coronapaniek leidt nu al twee dagen tot opvallend hoge kijkcijfers voor de lineaire televisie. Het leverde vrijdagavond zelfs een record op: voor het eerst scoorden beide latenight-talkshows – Op1 én Jinek – meer dan een miljoen kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Jinek ging aan kop met een score van 1,1 miljoen kijkers (28 procent), terwijl Op1 uitkwam op ruim 1 miljoen kijkers (24 procent). In Op1 werd Sophie Hilbrand gisteren vervangen door Fidan Ekiz.

Hilbrand was niet van de partij, omdat ze ziek was. Heeft zij het coronavirus te pakken? “Ze is verkouden, geen zorgen“, sprak co-host Hugo Logtenberg.

Het zal voor Ekiz bijzonder geweest zijn om aan de vrijdagse Op1-tafel te zitten. Zij was eigenlijk in de race om samen met Tijs van den Brink dé opvolger te worden van Eva Jinek: vijf dagen per week op de late avond van NPO 1.

Uiteindelijk trok Ekiz zich terug, omdat ze zich nog niet ervaren genoeg achtte. Nu zat ze alsnog aan de Op1-tafel, in plaats van de zieke Hilbrand.

De meest bekeken talkshow van het land was wederom te zien in de vooravond: De Wereld Draait Door kon rekenen op 1,5 miljoen kijkers (30 procent).

Foto: RTL
56 Reacties op “Coronapaniek: voor het eerst Op1 én Jinek door miljoen”


 1. Bart tv man

  Ik sloeg Jinek over toen Ali B aan tafel bleek te zitten.

 2. Bolletjeskaas

  Jinek verslaat op1 met een ruime marge.

  Mensen zoeken betrouwbaarheid in dergelijke angstige tijden.

 3. Wim

  Dit moet Jinek vast tegenvallen dat zelfs op de Vrijdag OP1 haar op de hielen zit.
  OP1 1.1 miljoen kijkers. Chapeau NPO.

 4. Jan

  Ruime marge…??? Kijk nog even een keer goed, t is echt bijna gelijk. Bovendien mc was de eerste aflevering 1.009.000 voor op1. Klopt dus niet wat jullie zeggen.

 5. Anne

  Ook extreemrechtse presentators kunnen Op1 niet redden tegenover het inhoudelijke geweld van het onpartijdige baken van kalmte en ratio: mevrouw Jinek.

 6. Melvin

  En de eerste Jinek bij RTL 1.7 miljoen

 7. Paul Grijpstra

  @anne.
  Niet zo cynisch Anne.
  Eva Jinek deed vast haar best.
  Al hoef ik ook niet te weten wat Ali B. vindt.
  Dus ik was ook snel weer weg…

 8. Gezond verstand

  Corona moe, kijk alleen nog maar Netflix…..

 9. Girlll

  Ali B is een eerlijke en intresante mens en dat kun je vandie tattas niet zeggen

 10. KlimaatOptimist

  @ Girll

  Hahaha, je zou maar iemands dochter (of zoon) zijn..
  Ik zou me voor je schamen..
  Aan de andere kant, je kan ook niet boos worden op iemand met een beperkt IQ..

 11. Zomaar een persoon

  @Anne – Volgens mij heeft Fidan, ondanks d’r ex, niet zo’n hele duidelijke politieke kleur (ze noemt zichzelf trouwens sociaal-democratisch). Die kan je op veel plekken neerzetten zonder dat het vreemd overkomt.

 12. Tim

  Denk in de directe confrontatie had Op1 meer dan Jinek, zij heeft weer haar best gedaan 90 Minuten bezig te zijn (“dat wil ik niet meer!”) en dat heeft haar percentage en absolute Kijkcijfers verhoogd!

  En dat alles voor haar dankzij Corona!

 13. Uuuh

  Ik vond Fidan het erg goed doen.

 14. Veenendaal

  Op1 met 1009.000 kijkers was op de (jinek) vrijdag ijzersterk. 1e herhaling ook nog 168.000.

  Kwaliteit komt altijd boven.

 15. Ad

  Veenendaal
  za 14 mrt 2020 om 8:54

  En je gaat nu niet vertellen dat Op1 met eerste herhaling erbij evenveel kijkers had als Jinek? Die vergelijking maak je alleen als Op1 meer kijkers scoort?

 16. Ron

  Corona legt de tv industrie even plat maar ter gelijker tijd reanimeert het het bestaansrecht ervan.

 17. Bart

  Fidan deed het erg goed. Goede combinatie met Hugo.

 18. Max

  Wat viel die Fidan tegen……auw

 19. Maarsbergen

  De kwaliteit van Hugo Logtenberg is steeds meer zichtbaar.

 20. Sjaak

  Natuurlijk was Jinek weer vol met linkse vrouwelijke deskundigen die ruim aandacht gaven aan hoe slecht Trump en Baudet zijn. En kritiek op Jesse Klaver werd direct afgekapt.

 21. Snake Charmer

  Sjaak jij moet lekker naar Powned kijken daar heb je populistisch rechtse troep.

 22. Marko

  Ali B zat met hetzelfde praatje dag ervoor bij DWDD

 23. Sjaak

  Snake Charmer, helaas moet ik naar jouw linkse programma’s kijken en wordt er vrijwel geen televisie gemaakt voor rechtse mensen.

 24. Annoniemus

  Laat Fidan Ekiz zitten daar , ze is honderd keer beter dan die bevooroordeelde linkse pruim Sophie Hilbrand !!

 25. Wendy

  Jinek, dat is Tsjechisch voor kutwijf.

 26. robb

  LAAT OP VRIJDAG : scoort ook steeds meer kijkers dit is een blijvertje.

 27. Henri

  Op zulke dagen zou Pauw het gewoon moeten presenteren. Of Herman van der Zandt. Logtenberg is als schrijvend journalist misschien een topper, voor live televisie is hij nog veel te onervaren. En Fidan weet ook van toeten noch blazen.

 28. Marc

  Hugo en Fidan zijn een prima koppel.
  Gaarne 5 dagen per week.

 29. X

  @Sjaak 10.01: Je hoeft helemaal niks toch?
  Genoeg alternatieven. Lees een boek bijvoorbeeld.
  Of buitenlandse zenders zoals Belgie, BBC, Duitsland.

 30. Ingmar

  Bij gebrek aan relevante ter zake doende info over de ontluikende epidemie wordt de nieuwsgierige en geïnteresseerde kijker afgescheept met NietsZeggende BN’rs ( die hoofdzakelijk voor eigen parochie preken, ooh, IK heb geen schnabbeltjes!!) en linkse wijven die in een sprookjeswereld leven. En dan moeten we van misbaksels zoals jinek haar sterk gekleurde linkse gewauwel aanhoren. Iets zinnigs komt er niet uit. 16,999999 mensen in Nederland interesseert het geen zak wat zij er van vindt. Regering laat de info verzorgen door BN’rs en tv shows. Regie komt van de bedrijven zelf, die wachten niet af. Maandag weer met zijn vijhonderden lekker hutjemutje tegen elkaar in het overvolle OV met die eeuwige smerige toiletten en verwaarloosde schoonmaak in openbare gelegenheden? Daar hoor je heel selectief niemand over! Geld moet blijven rollen, prio 1!

 31. anonymous

  Corona, lekker uitmelken, hele dag op tv, goed voor de kijkcijfers

 32. Fan

  Fidan was erg goed. Ze mag vaker wat mij betreft ..

 33. Dadel

  Niet weer Fidan, ze kakelt overal doorheen.

 34. Kuis

  Misschien moeten de mensen van Zembla en Tegenlicht nu een dagelijkse uitzending gaan maken. Die weten het toch altijd allemaal zo goed?
  Of gaan die straks nu alleen weer achteraf zeggen hoe het beter had gemoeten? Lekker makkelijk.

 35. Toan

  @Wendy als je niets zinnigs kunt zeggen, gebruik je schuttingtaal dan in eigen kring!

 36. robb

  Sophie of Fidan maakt niet veel uit ,wel vond ik dat Hugo meer aanwezig was naast Fidan , Hugo moet nog veel leren heeft nog maar weinig ervaring op tv toch heeft hij de beste kansen om door te groeien .

 37. teuntje

  Fidan deed het heel goed ze moet op de plaats komen van Giovanca die als een kakelende kip domme uitspraken doet en daar zit te poseren en fake lachen

 38. Brenda

  Ja, of er zijn meer kijkers omdat er nu minder mensen op straat zijn.

 39. aammehoela

  Wat is dat toch met al die reacties over Trump. Trump noemde het virus in het begin een “democratische hoax”. Dit omdat hij acties ondernemen niet echt nodig vond.
  Nu is het de schuld van Europa en China. Lekker makkelijk, veel Amerikanen vinden dit gelukkig ook. Maar er zijn ook heel veel domme Amerikanen en Amerikanen die ondanks alles enkel republikeins stemmen dus of dit zijn herverkiezing in gevaar brengt. Neen, Trump afzeiken is geen bashen maar gewoon de echte waarheid. Trump denkt enkel aan geld en niet aan andere dingen.

 40. Ingmar

  Veel jaloezie en afgunst omdat Trump met de botte bijl hakt om zijn burgers te beschermen. Heel wat anders als aan deze kant waar huilebalken en zielig doenerij en machteloosheid uitstralende overheden op hun handen zitten en alles oeverloos bediscussiëren. Ondertussen huilen over wc papier en zeepflaconnetjes in de juiste kleur. Ondertussen zijn tijdens het opschrijven weer 7 volle bussen met asielzoekers gearriveerd die geen strobreed in de weg worden gezeten of in quarantaine worden geplaatst in een lege kale gevangenis met beperkte bewegingsvrijheid . Liever richten ze de pijlen maar weer op bejaarden. Die komen toch niet in het geweer tegen valse aantijgingen. Zondebok hebben we ook weer!

 41. Geronimo

  Ik probeer juist heel die berichtgeving te mijden als de pest. Al die meninkjes van al die nitwits, wat schiet je ermee op? Zend anders wat leukere programma’s anders staat die flatscreen bij mij ook maar wat stof te vergaren.

 42. Uw echo

  “” “”Ondertussen huilen over wc papier en zeepflaconnetjes in de juiste kleur”” “”

  Dat doen de consumenten, niet de politici.
  En jij bent ook een consument, Ingmar za 14 mrt 2020 om 14:04

 43. Ms. Midas

  Ik veeg mijn bips af met mijn handen dat doe ik al jaren om geld te besparen.

 44. Riky Heerkens

  Geweldig, Fidan van mij mag je minimaal een keer per week.

 45. ingmar

  Nu ziet men wat de overheid doet voor de burgers: Niets, alleen maar zeuren over banen en economie. Het land gijzelen voor het “klimaat” waar we overigens de hele week nog geen woord over hebben gehoord! Theorie volgt straks dat het virus ontstaan is door de klimaat verandering. En het enige wat helpt zijn nog meer verboden en meer belastingcenten uitknijpen. Wondermiddel uit Den Haag. En zich verschuilen achter BN’rs en Talkshows. Geen duidelijk beleid uitvoeren. Dat deugd niet, pappen en nathouden is veel inclusiever.

 46. Paulus

  Wat een corona gedoe allemaal, ben dat hamster gedoe van dat al zo nuchter volk zat! In tijd van nood leer je het echte volk kennen en lees je niks meer over de onderhavige asielzoekers. In dit geval, ikke ike ikke en de rest kan stikken. Wat een hypocrieten, de aap komt uit de mouw. Hopelijk breek er geen tweedewewereld oorlog, want dan kan je het raden met dit nuchtere volk

 47. Anne

  @Paulus

  Rot op met je asielzoekers en je zelfhaat.

  Ga janken.

 48. Ad

  @Kuis
  Helemaal mee eens, daar zijn ‘onze’ publieken sterk in: achteraf de filerende betweter uithangen, met als inzet het beschadigen van een bewindspersoon.

 49. tandenfee

  @ingmar

  Goh, meen je dat nou? Zaken verdwijnen naar de achtergrond als er groter nieuws is. Iedereen wist het al, maar ingmar ontdekt het pas net.

 50. Jantje

  Tjonge jonge wat een kwaliteitsverschil de laatste dagen tussen Op1 en Jinek. Bij OP1 door elkaar kakelende fact free geleuter van mensen met een mening en bij Jinek DE gasten die er toe doen met gestructureerde interviews.

 51. Paulus

  @anne, schimmelkut voel je niet aangesproken. Leuk dat je me volgt, kan je nog van leren. 😂😂😝😜

 52. Schmuck

  Paulus za 14 mrt 2020 om 16:21 “schrijft”: Hopelijk breek er geen tweedewewereld oorlog, want dan kan je het raden met dit nuchtere volk

  @Paulus. Jij bent zo onwezenlijk dom dat je niet eens tot drie kunt tellen. Je bent een armetierige figuur zonder enig bestaansrecht. Een welgemeende raad: Sla de hand aan jezelf en maak er subiet een einde aan.
  Zonder jou zal de wereld een stuk relaxter en vooral veiliger zijn ondanks het heersende coronavirus. Nogmaals, jij een dwaas zonder weerga en zonder toekomstperspectief. Kortom, een geslaagd incestproduct. Snel wegwezen, je hebt op deze wereld helemaal niets te zoeken, mislukte piggelmee.

 53. Paul Lamote

  Prima begin van Fidan

 54. anoniem

  Mijn bronnen waren heel wat betrouwbaarder dan de Nederlandse media tot nu toe… Maar ik ben blij dat het nu een beetje serieus genomen wordt. Probleem is dat veel Hollanders beïnvloed zijn door onze overheid en BN-ers die er lacherig mee omgingen en nu ook de maatregelen niet zo serieus nemen…

 55. Lariekoek

  De coronavirus was, voor Trump, fake news. De opwarming van de aarde is voor Trump ook fake news

 56. Paulus

  Voorzetting van de tweede wereldoorlog duurt voort. Op een financieel/digitale manier gevoerd door hypocrieten, uitbuiters, en last but not least, het nuchtere volk. Een oude vos verkeerd zijn streken niet niet. Wir haben es nicht gewust. 😎😎

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.