Coronapaniek: voor het eerst Op1 én Jinek door miljoen

De coronapaniek leidt nu al twee dagen tot opvallend hoge kijkcijfers voor de lineaire televisie. Het leverde vrijdagavond zelfs een record op: voor het eerst scoorden beide latenight-talkshows – Op1 én Jinek – meer dan een miljoen kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Jinek ging aan kop met een score van 1,1 miljoen kijkers (28 procent), terwijl Op1 uitkwam op ruim 1 miljoen kijkers (24 procent). In Op1 werd Sophie Hilbrand gisteren vervangen door Fidan Ekiz.

Hilbrand was niet van de partij, omdat ze ziek was. Heeft zij het coronavirus te pakken? “Ze is verkouden, geen zorgen“, sprak co-host Hugo Logtenberg.

Het zal voor Ekiz bijzonder geweest zijn om aan de vrijdagse Op1-tafel te zitten. Zij was eigenlijk in de race om samen met Tijs van den Brink dé opvolger te worden van Eva Jinek: vijf dagen per week op de late avond van NPO 1.

Uiteindelijk trok Ekiz zich terug, omdat ze zich nog niet ervaren genoeg achtte. Nu zat ze alsnog aan de Op1-tafel, in plaats van de zieke Hilbrand.

De meest bekeken talkshow van het land was wederom te zien in de vooravond: De Wereld Draait Door kon rekenen op 1,5 miljoen kijkers (30 procent).

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen