Youp van ’t Hek ligt in ziekenhuis vanwege coronavirus

Youp van ’t Hek (66) ligt in het ziekenhuis omdat hij getroffen is door het coronavirus. Vooralsnog hebben de artsen alles onder controle. Dat heeft zijn management laten weten. Het is de eerste keer dat zo’n grote A-ster in ons land wordt getroffen door het dodelijke virus. “Helaas moeten wij u mededelen dat bij Youp van ’t Hek een besmetting met het coronavirus (COVID-19) is vastgesteld. Hiervoor is hij momenteel opgenomen in het ziekenhuis“, zo laat zijn woordvoerder weten.

Wat is de huidige toestand van Van ’t Hek? “Vooralsnog hebben de artsen alles onder controle. Wij verzoeken u de familie met rust te laten zodat zij alle aandacht aan het herstel van Youp kunnen geven.”

Het management vraagt om te wachten op nadere mededelingen. “Zodra er meer nieuws te melden is, zullen wij dat wederom middels een persbericht bekend maken.”

Met zijn 66 jaar en een geschiedenis van hartfalen behoort Van ’t Hek tot de risicogroep. Enkele jaren geleden onderging hij een hartoperatie en een aantal bypasses. Eind vorig jaar belandde hij wederom in het ziekenhuis vanwege een onwelwording.

De afgelopen tijd heeft de cabaretier in zijn column regelmatig grapjes gemaakt over het coronavirus. “Ik kan tv kijken en naar nationale virusdeskundigen gaan luisteren, maar ik kan geen virusdeskundige meer zien. Laatst wenste ik ze zomaar op een zwart moment allemaal een virus. Het schoot mijn boze hoofd uit. Ik schrok van die gemene gedachte en nam alles onmiddellijk terug“, zei hij bijvoorbeeld.

Hopelijk komt Van ’t Hek straks weer gezond uit het ziekenhuis. Zijn planning is om dit jaar zijn allerlaatste oudejaarsconference ooit te houden op televisie.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen