Bridget Maasland hekelt ‘onjournalistiek’ Shownieuws

Bridget Maasland vindt dat Shownieuws een vreselijk onjournalistiek programma is. Er wordt door de redactie totaal geen hoor en wederhoor gepleegd. Dat zegt de presentatrice van RTL Boulevard, die in het verleden zelf ook Shownieuws heeft gepresenteerd, in Keur in de Middag op NH Radio. Maasland komt uit een zeer turbulente periode, waarin de showmedia – haar eigen Boulevard wat minder, maar Shownieuws zat er bovenop – flink hebben ingezoomd op haar relatie met André Hazes jr.

NH Radio-presentator Eddy Keur, die sinds kort ook deskundige is in Shownieuws, was de tweede radio-dj die Maasland te spreken kreeg sinds haar breuk met Hazes.

Keur aan het eind van het gesprek: Wanneer sta je bij Boulevard? Want die schijten ervan dat ik jou wel heb en zij niet.

Sorry, nog één keer?

Wanneer sta je weer bij Boulevard?

Als het goed is volgende week.”

Volgende week, oké! Kijk je ook even naar mij, want ik sta bij Shownieuws hè?

Nee, ik kijk eigenlijk nooit naar Shownieuws, ha ha.”

Nou, begin daar eens mee kind. Misschien leer je er wat van!

Dan veelzeggend: “Ik denk dat je beter naar Boulevard kan kijken. Daar wordt tenminste altijd hoor en wederhoor gepleegd.”

Maasland vertelde tijdens het gesprek dat het ‘allemaal wel heel hard’ ging met Hazes. “Het heeft er ook wel mee te maken dat je weinig kans krijgt om elkaar echt te leren kennen, hè? Er zijn zo veel ongezouten meningen van mensen die de hele dag gespuid moeten worden en er komen zo veel leugens naar buiten, dat je op een gegeven moment zelf de draad ook kwijt bent.”

Toch verschilden ze ook wel veel van elkaar, aldus Maasland. “Je kan niet anders zijn dan wie je bent. Ik ben ook gewoon een werkende moeder en hij werkt veel ’s nachts. Als de roze bril af gaat moet je je toch afvragen: kunnen we dit?

Heeft ze spijt van haar relatie? “Met alles erbij? Alles erop en eraan? Als ik heel eerlijk ben… We hebben het echt heel leuk gehad, maar we hebben ook wel veel ellende van buitenaf… Ik zou er niet meer zo onbezonnen ingaan, nee.”

In dit leerproces zou je misschien geleerd hebben dat als er weer zoiets gebeurt, dat je dan uit de media blijft, want het heeft je toch wel schade berokkend, hè?

Ehhh, ja. Niet alleen de media. De media hebben er meer voor gezorgd dat er verhalen de wereld in komen die niet kloppen, maar het is meer de social media, gewoon mensen. Iedereen die zich ermee bemoeit. Dan kan je beter er een beetje uit blijven, ja.”

In de periode dat je iemand verplicht moet gaan vergeten, is er dan ruimte voor iemand anders?

In sommige gevallen wel, bij mij niet, ha ha ha. Anderen denken daar heel anders over, ja“, zegt ze, verwijzend naar André’s hereniging met Monique Westenberg.

Update 10.20 uur. Lees ook: Shownieuws tegen Bridget: ‘Waar is je zelfreflectie?!’

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen