Beau walgt van ‘Zwitserse klootzakken van Roche’

Beau van Erven Dorens vindt de mensen van het farmacieconcern Roche walgelijke klootzakken. Dat heeft de RTL 4-presentator zondagavond gezegd in Beau Blijft Binnen. Roche is producent van coronatesten, maar het bedrijf kan niet genoeg materiaal leveren aan onze gezondheidszorg. De farmaceutenclub wilde echter ook niet het recept delen. Daarop werd het hoofdkantoor in Almere beklad met teksten als: ‘Hoeveel doden?’ Uiteindelijk is Roche toch maar overstag gegaan.

Door Roche worden er veel te weinig mensen getest, stelt Beau. “Dat heeft natuurlijk te maken met die Zwitserse klootzakken, die mensen van Roche. Dat zijn natuurlijk walgelijke types, die mensen van de farmacie-industrie, die ongelooflijk veel geld willen verdienen. Nu op het moment dat we ze nodig hebben, zijn ze er eigenlijk niet.”

We hebben die tests volgens Beau keihard nodig. “Ik zou zo graag willen dat iedereen getest zou kunnen worden die getest zou moeten worden. Dat zeggen ze ook bij de WHO hè: testen, testen, testen. Maar we hebben geen focking testen.”

Zelf is Beau ongelooflijk veel met het coronavirus bezig. Hij houdt zich op dagelijkse basis aan de strenge regels die door de overheid zijn opgelegd.

Hij vindt het tegenwoordig zelfs raar om in series mensen dichtbij elkaar te zien staan. “Ik maak de hele tijd allerlei fouten erin. Als ik nu naar Netflix kijk en zie dat mensen dichtbij elkaar staan, dan roep ik: ‘Ze moeten uit elkaar!’ Terwijl het een serie is. Ik ben er helemaal mee bezig.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen