Arjen Lubach vindt corona-items achteraf te luchtig

Arjen Lubach vindt dat de items die hij in Zondag Met Lubach heeft gebracht over het coronavirus achteraf gezien iets te luchtig waren. Hij zou nu een serieuzer verhaal brengen. Dat heeft de VPRO-ster woensdagavond gezegd in Jinek. Lubach heeft al enkele keren aandacht besteed aan de coronahorror, maar leek het toen enigszins te bagatelliseren. Hij wees er enkele weken geleden op dat het vooral een Chinees probleem is met veel doden in China, maar nog geen enkele dode in Nederland.

De corana-items waren bovendien wel heel erg luchtig, terwijl het nu voor heel veel ellende zorgt. Kun je nu nog grappen maken over corona? “Ja, maar je kan overal grappen over maken toch? Maar ik weet niet of je het met dezelfde luchtigheid kan doen.”

Lubach kijkt nu wel met gemengde gevoelens terug op zijn corona-items. “We hebben het in de eerste aflevering gedaan. Dat is inmiddels vier weken geleden. Toen was het echt heel luchtig.”

Later besteedde Lubach er opnieuw aandacht aan. “Twee weken later nog eens en toen was het een beetje de media op de hak nemen, die allemaal in gekke bochten springen.”

Nu zou je een iets serieuzer verhaal maken, ja. Maar grappen kunnen altijd.”

Foto: RTL

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen