Angela geeft slecht scorend Hart van NL klap in gezicht

Geplaatst op di 31 mrt 2020 om 15:05

Hart van Nederland heeft het al een tijdje zwaar. Vooral sinds het uitbreken van de talkshowoorlog tussen NPO 1 en RTL 4, heeft het nieuwsprogramma van SBS 6 flink wat kijkers verloren. Je zou zeggen dat Hart flink zou profiteren van de coronacrisis – de kijkcijfers van vrijwel alle actuele programma’s gaan momenteel door het dak – maar niets is minder waar. Zo keken er gisterenavond bijvoorbeeld 617.000 mensen (12,9 procent) en dat is voor een niet-corona-avond al enigszins teleurstellend.

Het toont volgens Angela de Jong aan dat John de Mol gewoon niet zo’n goede zendermanager is. “Het is triest om te zien hoe weinig er na alle zogenaamde ‘kwaliteitsimpulsen’ van De Mol, Galjaard en co nog over is van Hart van Nederland.

Net als de toenmalige tv-zender Talpa is ook SBS 6 volgens haar niet meer te redden. “Ze bestaan. Mensen die stug doorgaan, ook al is het een hopeloze zaak.

Hart van Nederland is niet meer de kijkcijferhit die het ooit was. “Ooit was het een gerenommeerde nieuwsrubriek, maar nu doet het programma totaal niet mee in de slag om de kijker“, zegt ze.

Wat kun je anders zeggen dan ‘eigen schuld dikke bult’ als je alle vertrouwde gezichten eruit hebt gekieperd en ook zo nodig talkshowtje moet spelen op de late avond?

Momenteel wordt na Hart van Nederland het praatprogramma In het Hart van Nederland uitgezonden. Daarin was gisteren onder meer nieuwsgast Bram Moszkowicz te gast.

De column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Foto: NPO
30 Reacties op “Angela geeft slecht scorend Hart van NL klap in gezicht”


 1. Trudy

  Daar gaat dat mens weer….. Angela, stop nou toch eens met je publiekelijke geboer. Je voegt niets toe aan deze ellende. Hoe groot is jou bord voor je kop?

 2. mark2

  Ze laat veel te veel doorschemeren waar haar persoonlijke keuze ligt (Jinek en Beau ) dat maakt haar niet meer betrouwbaar. Erg overdreven stuk en zuiver bedoeld om klappen uit te delen. Het blijft een achterlijke dikke zeug. Ik denk dat de mol haar op een of andere manier heeft afgewezen en Beau haar op een of andere manier heeft gebeft)

 3. Mirjam

  Muts Angela is te dik om van haar bank af te komen.

 4. Peanut

  Even kijken… een columniste die een persoonlijke voorkeur heeft. Een mening geeft… ja dat kan natuurlijk niet. Een columniste moet neutraal blijven. Want die zit er natuurlijk niet om een mening te geven, Mark2??

 5. Curryworst

  @John de Mol,
  Misschien heb ik een leuk format voor het zieltogende SBS6. Een programma getiteld ‘De Verzoening’ waarin BN’ers weer tot elkander komen.
  Humberto Tan en Dionne Stax, Bridget Maasland en Dreetje Hazes, Wesley en Yolanthe en tenslotte Bram Moszkovicz met Eva Jinek. En gepresenteerd door Hennie Huisman.
  Tante Gerda en Ome Henk zitten snotterend op de bank.

 6. Bart

  @Trudy Ze heeft gewoon weer gelijk. Ze doet haar werk door te schrijven over televisie. Dat doet ze goed. Op dit moment is zij de enige relevante tv columnist en tv en mediadeskundige.

 7. Fox Mulder

  Ik zou Ronald Molendijk inzetten.

 8. Mick

  Angela mag volgend jaar Bridget vervangen in De Zwakste Schakel, de grootste bitch van medialand.

 9. potmeter

  Weer een voorbeeld waar zij door betaald wordt om andere af te zijken,
  dus rtl bataald haar om dat te doen.

 10. Mirjam

  Vetklep Angela: SBS6 heeft geen nieuwsprogramma.

  Het bank zitten tast haar hersens nu al aan. Ze moet nog minstens 4 maanden.

 11. Utopia

  Hmmm… volgens mij is het stopzetten van Utopia een grote fout geweest. Voor vele honderduizenden mensen was dat het begin van de avond, en lieten de tv vervolgens staan op SBS. Dat publiek is nu weg en sindsdien is het kommer en kwel.

 12. Frans

  @Trudy. Ze heeft helemaal gelijk. Hart van Nederland is om zeep gebracht.

 13. Piet Paulusma, voormalig kijkcijferskanon van Talpa TV

  Net op tijd het zinkende schip verlaten.
  Dat weer.nl scoort voor geen meter.

 14. Pieterke

  SBS6 Is helemaal afgebroken. Van het wegsturen van vertrouwde gezichten tot de warme rode huiskleur te vervangen door de kille lichtblauwe kleur.

  Als de weg naar beneden is ingezet, dan is dat het begin van het einde.

 15. OMG

  Ze heeft hier toch helemaal gelijk? Een winnend format moet je niet verkracht, sinds SBS onder de Talpa vleugels zit, zijn alle programma’s die de basis vormen zó veranderd, dat ze de kijker hebben weggejaagd.

  John lijkt totaal de realiteit in het medialandschap te zijn verloren, of begrijpt het misschien niet. Dezelfde fouten als bij Tien/Talpa worden hier opnieuw gemaakt. Nog even en NSE staat weer in de programmering…

  Een tweede RTL 4 spelen werkt overduidelijk niet. De ‘elite’ kijkt al naar de NPO. Wat blijft over? De ‘gewone’ man / vrouw. Ga daar eens uitgebreid mee kletsen en leer. Want ‘simpele’ mensen zitten niet enkel te wachten op spelletjes, entertainment en praatprogramma’s.

 16. Emelie

  Wij missen Shownieuws met al die leuk gezichten die ook wat vrolijkheid brengen ipv van altijd maar meehobbelen op C. Waar is de entertainment laat op de avond mensen van SBS! Wij willen ook es uurtjes zonder C nieuws!! GEMISTE KANS!!

 17. Klaas Flink

  Angela de Jong moet zich gewoon netjes beperken tot het geven van recensies; zij is niet het geweten van Hilversum. Tegelijkertijd bakt de Mol alweer helemaal niets van zo’n zender. Hij staat zover af van de kijker dat hij steeds er weer naast grijpt.

 18. Rietlandpony

  In de wandelgangen neemt niemand de bedrijfsvoering nog serieus. Wie zijn zakken nog kan vullen bij Talpa doet dat. De mindere goden wachten af. Ze hebben de nodige goede presentatoren en deskundigen in huis om op de late avond weer terug te komen met wat lichtere kost, wat het publiek denk ik ook wel waardeert intussen.

 19. Fidan

  Om HvNl een gerenommeerd programma te noemen is overdreven Angela, maar voor de veranderingen was het nog te pruimen, nu is er een presentator die als een bang konijn in de camera kijkt, zonder expressie haar verhaaltje vertelt.

 20. Nils Holgersson

  Gerenommeerde nieuwsrubriek :’)

 21. Lachgas

  En dan die nieuwe dame: Sirham, geloof ik, is haar naam.
  Wat een robot, wat een sprekende plastic pop.
  Komt nauwelijks iets van emotie uit.

 22. Zomaar een persoon

  @Emelie – Er gebeurt momenteel nou eenmaal niet zo veel in de entertainmentwereld. Veel meer dan korrelige beelden van bn’ers die zich thuis vervelen, kunnen ze niet laten zien. Optreden kan nu niet.

 23. NPO the only one

  Ik ben absoluut geen fan van Angela, maar hier slaat ze de spijker boven op z’n kop! Meer dan 100% gelijk heeft ze!! Talpa, John z’n zenders zijn op sterven na dood. Ze zitten daar alleen maar te ruziën en vergeten tv te maken!! John heeft al z’n kansen ”verspeeld”

 24. NPO the only one

  John de Mol met Talpa = over en uit!!!

 25. NPO the only one

  John de Mol is werkelijk ’n meer dan geniale man, dat blijkt wel, anders was ie nooit zo groot geworden!! Maar John heeft ’n enorm groot probleem, hij kan totaal niet met mensen omgaan!!!

 26. Tvkijker34

  Onbetrouwbare bitch!

 27. BRAAK

  John, ik heb medelijden met je, je bent steenrijk maar ook heel arm.

 28. Freek

  Het is precies wat @ Rietlandpony zegt.
  Iedereen die zijn zakken kan vullen bij SBS doet dat.
  Niemand neemt die club nog serieus.

 29. Ben

  Ze komt al heel lang niet meer klaar omdat manlief in de vetbulten blijft steken. In haar gefrustreerde geest maait ze met haar vervallen molenwieken wild om zich heen

 30. Joris Agema

  Angela heeft gewoon groot gelijk. Hart van Nederland had de warme NLse plek kunnen zijn. Maar door verkeerde keuzes met het format, verliest het vertrouwen bij de kijker. Hadden goud en de glans gaat er helaas snel vanaf.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.