Angela geeft slecht scorend Hart van NL klap in gezicht

Hart van Nederland heeft het al een tijdje zwaar. Vooral sinds het uitbreken van de talkshowoorlog tussen NPO 1 en RTL 4, heeft het nieuwsprogramma van SBS 6 flink wat kijkers verloren. Je zou zeggen dat Hart flink zou profiteren van de coronacrisis – de kijkcijfers van vrijwel alle actuele programma’s gaan momenteel door het dak – maar niets is minder waar. Zo keken er gisterenavond bijvoorbeeld 617.000 mensen (12,9 procent) en dat is voor een niet-corona-avond al enigszins teleurstellend.

Het toont volgens Angela de Jong aan dat John de Mol gewoon niet zo’n goede zendermanager is. “Het is triest om te zien hoe weinig er na alle zogenaamde ‘kwaliteitsimpulsen’ van De Mol, Galjaard en co nog over is van Hart van Nederland.

Net als de toenmalige tv-zender Talpa is ook SBS 6 volgens haar niet meer te redden. “Ze bestaan. Mensen die stug doorgaan, ook al is het een hopeloze zaak.

Hart van Nederland is niet meer de kijkcijferhit die het ooit was. “Ooit was het een gerenommeerde nieuwsrubriek, maar nu doet het programma totaal niet mee in de slag om de kijker“, zegt ze.

Wat kun je anders zeggen dan ‘eigen schuld dikke bult’ als je alle vertrouwde gezichten eruit hebt gekieperd en ook zo nodig talkshowtje moet spelen op de late avond?

Momenteel wordt na Hart van Nederland het praatprogramma In het Hart van Nederland uitgezonden. Daarin was gisteren onder meer nieuwsgast Bram Moszkowicz te gast.

De column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Foto: NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen