Aboutaleb trekt tot 5 april aan dood Songfestival-paard

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam besluit ‘rond 5 april’ of het Eurovisie Songfestival dit jaar kan doorgaan. Dat heeft zijn woordvoerder donderdag laten weten aan NU.nl. Terwijl het halve land op slot gaat vanwege het coronavirus, blijven Rotterdam en de NPO week na week tonnen pompen in de voorbereidingen van het Eurovisie Songfestival. Is het niet tijd om het liedjesfestijn te annuleren? De NPO vindt het nog te vroeg en ook Aboutaleb vindt het nog te vroeg.

In principe ligt dit besluit bij de NPO, legt Aboutaleb uit. “De EBU (het internationale samenwerkingsverband van publieke omroepen, red.) en de Nederlandse Publieke Omroep hebben zelfstandig de mogelijkheid om deze beslissing te nemen.”

Maar de wettelijke verantwoordelijkheid ligt bij mij en ik vind het nog te vroeg om daar iets over te zeggen“, vervolgt de woordvoerder van Aboutaleb.

Aboutaleb neemt de beslissing over het Songfestival niet voor niets rond 5 april. Hij heeft de marathon van 5 april namelijk geannuleerd.

Het AD heeft vijf mogelijkheden voor het Songfestival op een rij gezet met commentaar van deskundigen: doorgang, uitstel, schrappen, zonder publiek en alleen Nederlands publiek.

Het Eurovisie Songfestival begint op dinsdag 12 mei en op 16 mei is de finale gepland.

Foto: NOS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen