Eddy Zoëy: ‘Het komt allemaal door die Chinezen’

Een diepe ergernis aan Chinezen maakte zich zondagavond eventjes meester van Eddy Zoëy in RTL Boulevard. Hij houdt hen verantwoordelijk voor de duizenden coronadoden over de hele wereld. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De Chinese gemeenschap krijgt het zwaar te verduren nu duizenden mensen sterven aan het virus, dat is ontstaan op een van de vele onhygiënische dierenmarkten in China. ‘Een pandemonium van bloed, poep en urine’, noemde de Volkskrant het.

RTL Boulevard had een item waarin Miljuschka Witzenhausen een slagerij in Mexico bezocht, waar krokodillenvlees, leeuwfilet en leeuwenstaart wordt verkocht. “Wat ze vooral aan clientèle hebben zijn Chinese mensen, omdat die geloven dat als je dit vlees eet, je daardoor extra sterk, extra jong en extra patent wordt“, vertelde ze.

Zoëy wordt er onpasselijk van. “Het begint allemaal met die Chinezen, hè? Omdat ze dit soort dingen doen, zitten wij met het coronavirus“, sprak hij uit.

Het leidde tot ongemak bij Witzenhausen, die begon te lachen. “Ha ha, dat is echt zo niet waar.

Lachen

Witzenhausen maakte haar item bij de markt met een lach op haar gezicht. Zoëy: “Je stond erbij te lachen omdat het volgens mij een beetje moest of zo?

De eetdeskundige daarop: “Ja, we wilden er heel graag filmen, want het is een exces. Dat ben ik nog nooit eerder tegengekomen. Ik heb echt urenlang op die eigenaar in proberen te praten van: ‘Nee, echt, leeuwenvlees vinden we allemaal super leuk en lekker.’ Dat vind ik natuurlijk helemaal niet, maar ik kon daar niet staan van: moet je kijken, dit is helemaal naadje, dat moet niemand doen! Ik moest doen alsof ik iets leuks zei in het Nederlands, maar ondertussen vertelde ik natuurlijk wel dat het niet normaal en verschrikkelijk is.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen