Eddy Zoëy: ‘Het komt allemaal door die Chinezen’

Geplaatst op ma 30 mrt 2020 om 8:22

Een diepe ergernis aan Chinezen maakte zich zondagavond eventjes meester van Eddy Zoëy in RTL Boulevard. Hij houdt hen verantwoordelijk voor de duizenden coronadoden over de hele wereld. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De Chinese gemeenschap krijgt het zwaar te verduren nu duizenden mensen sterven aan het virus, dat is ontstaan op een van de vele onhygiënische dierenmarkten in China. ‘Een pandemonium van bloed, poep en urine’, noemde de Volkskrant het.

RTL Boulevard had een item waarin Miljuschka Witzenhausen een slagerij in Mexico bezocht, waar krokodillenvlees, leeuwfilet en leeuwenstaart wordt verkocht. “Wat ze vooral aan clientèle hebben zijn Chinese mensen, omdat die geloven dat als je dit vlees eet, je daardoor extra sterk, extra jong en extra patent wordt“, vertelde ze.

Zoëy wordt er onpasselijk van. “Het begint allemaal met die Chinezen, hè? Omdat ze dit soort dingen doen, zitten wij met het coronavirus“, sprak hij uit.

Het leidde tot ongemak bij Witzenhausen, die begon te lachen. “Ha ha, dat is echt zo niet waar.

Lachen

Witzenhausen maakte haar item bij de markt met een lach op haar gezicht. Zoëy: “Je stond erbij te lachen omdat het volgens mij een beetje moest of zo?

De eetdeskundige daarop: “Ja, we wilden er heel graag filmen, want het is een exces. Dat ben ik nog nooit eerder tegengekomen. Ik heb echt urenlang op die eigenaar in proberen te praten van: ‘Nee, echt, leeuwenvlees vinden we allemaal super leuk en lekker.’ Dat vind ik natuurlijk helemaal niet, maar ik kon daar niet staan van: moet je kijken, dit is helemaal naadje, dat moet niemand doen! Ik moest doen alsof ik iets leuks zei in het Nederlands, maar ondertussen vertelde ik natuurlijk wel dat het niet normaal en verschrikkelijk is.

Foto: RTL
55 Reacties op “Eddy Zoëy: ‘Het komt allemaal door die Chinezen’”


 1. Pippa

  Eens met Eddy!

 2. Bij

  Door deze crisis nemen de Chinezen wel de macht over de wereld. Winnie de Poeh baas over de wereld. Gepland of niet? In handen van een dictatuur iig.

 3. Kus mn kloot’n

  Eddy heeft gelijk, maar Mark zal wel weer op zn knietjes gaan hoor voor de Chinezen. Straks weer een nieuwvirus hier en daarna nog een en dan nog een en so on….

  Platbombarderen, zowel NL als China!

 4. Misutoria

  Dat virus is ontsnapt zoals algemeen bekend uit een laboratorium slechts enkele kilometers uit de buurt van die dierenmarkt. Dat laboratorium staat erom bekend dat ze experimenteren met virussen.

 5. Sperma ballen

  De supers zijn al 30 minuten open!!

  HAMSTERENNNNN!!!!

 6. Robert

  Zal allemaal wel zo zijn, maar we zijn wel enorm afhankelijk van China, alles is daar naar toe gegaan vanwege de kosten, of het nou een wasmachine is of een mondkapje.
  Kritiek op andere landen prima, maar laten we eerst maar een kritisch zijn op ons eigen land.

 7. Curryworst

  Net zoals we de Spaanse griep en de Mexicaanse griep hadden moeten we nu ook het beessie bij de naam noemen: de Chinese griep.

 8. Sperma ballen

  Bullshit Robbert.

  Whitlpool wordt in Italie genaakt, Beko in Turkije m, Siemens en Miele in Duitsland en Indesit In rusland.

  Electrolux en maytag zijn US

  Je lult POEP!!!

 9. Pippa

  De mens komt steeds dichter bij de wilde dieren.

  De arme zullen het slachtoffer worden van de rijke die massaal op een kiekje willen met een dood dier.

  Trump vind het prachtig.

 10. Paul

  Pippa
  ma 30 mrt 2020 om 8:51

  Leer eerst maar eens normaal nederlands!

  De armeN, de rijkeN!

 11. Paul

  Pippa
  ma 30 mrt 2020 om 8:51

  Leer eerst maar eens normaal nederlands!

  Trump vindT!

 12. Pippa

  Ik bent beter in cijfers vandaar dat ik eerder ziet dat het slecht gaad bij RTL

 13. Nils Holgersson

  Ik vond Eddy Zoey sympathieker in dat papegaaienpak

 14. Jensen

  En alle autochtone Hollanders zijn pedo’s; ga maar eens na hoeveel er al van veroordeeld zijn!

 15. Opa Wimpie

  Die gestoorde Chinezen mogen allemaal kapot.

 16. 🗣

  Willen jullie meer of minder Chinezen? Minder, minder….! Oke, dan gaan we dat regelen….

 17. Arie Schoenlepel

  De giga ellende komt toch ook door de Chinezen??? Ga je politiek correcte aars rauw eten als je denkt dat het niet zo is!!

 18. Ban Sperma ballen

  Kunnen jullie dat pubertje SB van deze site gooien.
  Bedankt alvast.

 19. Suzy Wang

  Dit heerschap is de grooste afknapper van de nederlandse televisie.

 20. Rukken moet lukken

  @Curryworst

  Waarom noem je een griep die niet uit Spanje komt “Spaanse griep” als je het beestje zo graag bij de naam noemt? Beetje tegenstrijdig!

 21. Claudia

  Chinese geloven dat je er extra patent van wordt? Waarom gebruikt dat wijf woorden die ze niet begrijpt? Patent… wat een randmongool!

 22. Claudia

  *mensen

 23. Henk

  Klopt als een bus. Zie de programma’s maar van Chinezen die aankomen op diverse airports. Wat een tropen an eten wat ze meeslepen. Zijn gewoon smeerlappen die chinezen.

 24. Smulpaap

  Lekker bezig MC,
  gezien de gare reacties hier ben je inmiddels n ongefilterde extreem rechtse schreeuw-maar-raak-muurkrant geworden of was dat eigenlijk ook de bedoeling?

 25. CB

  Ben zelf helaas besmet, en dit soort sensatieberichtgeving helpt echt NIET. Ajb MC, WAAROM?

 26. jan

  Wat een simplistisch dom gelul Zoëy.

 27. JohanV

  Inderdaad, alle onhygienische dierenmarkten in China (en andere landen) moeten verboden worden.

 28. Martin Cuijpers

  Ongeveer iedere 20 jaar komt er een nieuwe epidemie.
  In plaats van met de vinger te wijzen naar anderen… is het beter om te beginnen met het Vrouwengek Laboratorium voor het onderzoek naar virussen in Tilburg Noord. En voor de overpopulatie heeft Vrouwengek ook de oplossing…. een VREEDZAME oplossing.

 29. Nick

  Eindelijk iemand die het gewoon zegt.

 30. Golfje

  voorkomen is beter dan chinezen… ff dit leuke liedje op 1 laten komen in de top 40

 31. Paul Lamote

  Ik wist niet dat Eddy Zoey medicus was.

 32. Ron

  Zoey is een van de triljoen zelfbenoemde ‘Virologen’ in de media die hun plasje doen in deze tijd. Next.

 33. ivan

  Het echte verhaal van de coronavirus(Chinese virus) zit zo: in de jungle van China bijten vleermuizen wilde katten, vervolgens worden die katten gevangen en in de Chinese traditione markten verkocht in Wuhang,en daar geslacht en die vieze slachtafval komt in aanraking met de mens en daar is het corana virus ontstaan.
  In Italie is het virus verspreid omdat daar in Bergamo veel chinese kleding industrie uit Wuhang is.

 34. teuntje

  EDdy heeft gelijk ze vreten heel vies daar in China een ei uitslurpen waar de vrucht nog in zit zag ik Erica Terpstra doen

 35. Tim H

  @ivan
  Een mooi verhaal, helaas is er geen enkel bewijs voor.

 36. Eddie van de Wiel

  Goede dag, die Leeuwenstaarten krijgen ze van het circus? Importeren lijkt me ook niet zonder complicaties.
  Stay safe 👍💪👍

 37. Corona Nederland

  Kijk eerst eens naar jezelf en je eigen land ! Zoönosen o.a. Q koorts (https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/de-kool-en-de-geit-sparen) en BSE door het eten van vlees / dierlijke producten en het houden van dieren in erbarmelijke omstandigheden ! Heeft voor een pandemie gezorgd in Nederland en met de groei van de vleessector wordt de kans op herhaling met de dag groter. Daar maakt vlees etend Nederland zich niet druk over ?
  Voor China was het gevolg van Corona onbekend, maar Trump onderneemt geen doeltreffende actie. Nederland laat vluchten van Amerika naar Nederland tot op de dag van vandaag doorgaan én bovendien, géén controle op passagiers die in Nederland arriveren. Nederland heeft beademingsapparatuur geleverd aan het buitenland en is sinds deze maand gestart met denken aan het eigen land met tekorten tot gevolg …
  Focus op jezelf en je eigen land, maar dat is te confronterend ? Makkelijker de schuld op een ander afschuiven ! Dat is de fundering voor een DERDE WERELD OORLOG als mensen zo stom zijn om mekaar te gaan beschuldigen en weigeren te kijken naar een oplossing ! Corona is nog niets, er gaat nog véél meer en ongekend leed komen …. maar dan door de mensen zelf, hun haat dragende inborst en gebrek aan zelfreflectie … dat gaat ons allen duur komen te staan. :’0(( Vrede, vrede, vrede … Begint bij jezelf.

 38. 60+

  @Iwan 1230uur.als dit waar zou zijn misschien na dit nog wel een rabies virus,hondsdolheid.komt ook van vleermuizen.Is absoluut dodelijk,geen kruid tegen gewassen

 39. Leo knots

  Chinezen is beter dan genezen

 40. Paulus

  Dat die”wang snee wang”viezigheden eten is allang bekend. Zolang het in eigen land blijft hebben de outsiders geen last van. Mooi dus niet! Het zijn juist deze Europese varkenshuiden die er heen gaan om die ziektes op te halen. En sommige varkenshuiden gaan ook nog proeven of het lekker is. DUS ZOOI MOET NIET ZEUREN.

 41. Dokter Tinus

  Het komt door dat reizen als niet iedereen overal naartoe zou gaan was het beperkt gebleven tot China. Wat voor het ene volk lekker is , vind een ander volk vies en omgekeerd dus wie heeft dan gelijk.

 42. Marco

  Er land hier gewoon nog elke dag een vlucht uit corona-haard New York, zonder dat er ook maar een passagier wordt gecontroleerd. Hoe raar is dat ??? Weer een miskleun van Rutte en zijn RIVM (Rútte’s Instituut Voor Miscommunicatie). Of nee, gewoon een logische volgende stap in Rutte’s plan voor massa-besmetting voor immuniteit. Ongelooflijk hoe nalatig deze regering is.

 43. Dirty Harry

  Er is nog nooit iets goeds uit China gekomen, het voedsel niet, de gebruiksvoorwerpen niet en de mensen al helemaal niet, wat een vies volk!

 44. Maartje

  Vanaf t begin van de plotselinge uitbraak vertrouwde ik de chinezen al niet. De virus krijgt de schuld maar dit is mensenwerk. Macht en geld gaat een rol spelen. Chinezen zijn tot alles in staat. Mensenlevens telt niet. Kijk nou wat voor verschrikkelijke dingen ze met hun eigen mensen doen. Deze zgn virus is opzettelijk verspreidt. De chineze arts die als eertste achterkwam werdt letterlijk monddood gemaakt. En niet te spreken over de vaccinatie die ze straks wereldwijd zullen aanbieden om miljarden daaraan te zullen verdienen. En dat is de opzet, en daar gaat t om. Zgn hulpmiddelen sturen, ondertussen is t voor wat hoort wat. Europa wordt wakker!!

 45. Nederlandse Ontnuchtering

  @Opa Wimpie,
  Jullie Hollanders zijn GEEN haar beter dan de Chinezen!
  De koeien krijgen vlees te eten, vandaar de gekke koeienziekte!
  Jullie hebben de Negers misbruikt, verkracht, tot slaaf gemaakt!
  Jullie hebben andere landen gekoloniseerd!
  Jij gaat hoe dan ook toch Aziatisch vreten, omdat je niet fatsoenlijk kan koken!
  Alles wat jij draagt en gebruikt zijn Made in China!
  Moet je niet doen, gewoon geen Chinese spullen dragen en gebruiken!

 46. Nederlandse Ontnuchtering

  @Maartje,
  Dat geldt ook jou, mafkees!
  Jouw spullen die je draagt en gebruikt komen uit China!
  Koop gewoon je spullen hier in Nederland, maar Nederland maakt helemaal niks!
  Je moet ook geen Aziatische eten gaan vreten!
  Kijk eerst in de spiegel en je ziet die grote domme lelijke kop!

 47. Gvgn

  Als je na de zoveelste uitbraak nou nog niet ziet dat we allemaal hetzelfde doen ongeacht het soort dier dan heb je wel een gigantisch bord voor je kop!

 48. Paulus

  😷Domme zooy👨‍🦲wil alleen maar aandacht. Hij heeft momenteel een bijstandsuitkering🤚. 😁😁
  ,

 49. IT

  Zooy? En dan een ander dom noemen.

 50. Maartje

  @Nederlandse ontnuchtering

  Steek je kop maar in t zand. Achterlijke embiciel en bekrompen tot en met…Wat is de waarheid toch hard om aan te horen. Opscheppen voor al die zgn chinese/Aziatische producten waarvan nederlanders gebruik maken, worden we daarnaast ook gewaarschuwd voor de schade die sommige producten kunnen aanrichten. Persoonlijjk vind ik dat eten smakeloos, en eet het sowieso niet. Kortom: Vies en onbetrouwbaar volk. BAH….

 51. Maartje

  Je wordt belazerd met schadelijke nepproducten waar je erbij staat.

 52. Paulus

  , 😷Domme varkenshuid 👨‍🦲zooitje moet gaan solliciteren, 😁😁

 53. Nederlandse Ontnuchtering

  @Maartje,
  Hoe dom en achterlijk kan je zijn met je nuchtere kop!!!
  Weet je wel wie deze goedkope shit in China, India, Vietnam, Cambodja, laat maken???!
  Dat zijn de winstbeluste achterlijke gewetenloze gierige Hollandse bedrijven!
  De Appleproducten die jij gebruikt zijn natuurlijk in China gemaakt!
  Maar ….. deze Appleproducten zijn van ECHTE kwaliteit t.o.v. de goedkope shit van die Hollandse lompe winstbeluste bedrijven!
  Deze bedrijven kankeren altijd dat China slechte kwaliteit maakt, terwijl zij altijd voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten!
  Typische Hollandse gierigheid en achterbaksheid!
  Pedofiele Hollanders zijn een groot probleem die je niet kan uitroeien want het probleem zit in jullie DNA!
  Dat je geen Aziatische gerechten/snacks eet, maak je jezelf wijs! Wat een grote grap ben jij!
  Wat eet je dan wel? Je eet aal bij het avondeten en je drinkt zeker geen Chinese thee?
  Genoeg hersenvoer voor jou om te reflecteren!

 54. BRAAK

  Eddy wegwezen engerd.

 55. Nederlandse Ontnuchtering

  @Dirty Harry,
  Ook weer een domme achterlijke nuchtere opmerking van jou over de Chinezen als vieze volk!
  Heb jij ooit over jouw eigen vaderlandse geschiedenis gelezen hoe Hollanders met hygiëne omgingen en nog steeds er mee omgaan?
  Hollanders kakken letterlijk en figuurlijk op straat! Vandaar de benaming kakker!
  Sinds de laatste jaren poetsen de Hollanders hun tanden met een echte tandenborstels en tandpasta!
  Daarvoor deden jullie het door iedere ochtend koffie te drinken i.p.v. poetsen!
  Douchen, is niet aan jullie besteed! Zonde van al het schone water!
  Jullie eten koeienhersenen. Dat smaakt best lekker, hé???!
  Jullie zijn écht een VIEZE volk! BAH!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.