Woede over ‘mooie’ en ‘gewone’ vrouwen in NPO-show

Geplaatst op di 04 feb 2020 om 17:12

Er heerst bij kijkers van de NPO 1-show Wie Denk Je Wel Dat Je Bent woede over de uitzending van zondag, waarin ‘mooie’ vrouwen in de studio werden vergeleken met ‘gewone’ vrouwen. Dat meldt onder meer de NOS. Publicist Madeleijn van den Nieuwenhuizen gaat op haar Instagram-account Zeikschrift helemaal los op de tv-show van Rob Urgert en Joep van Deudekom. “Discriminatie en ongelijkheid zijn geen showponies voor jolige experimentjes-TV“, schrijft ze boos op Instagram.

Een van de deelnemers vertelt aan de NOS dat de programmamakers niet helemaal eerlijk waren over de aflevering. “Tijdens de intake werd er verteld dat er een aflevering was die ‘schoonheid’ zou gaan heten, waarin modellen en niet-modellen werden onderzocht.”

Ze vervolgt: “Er werd ons verteld dat het geen ordinaire vleeskeuring zou zijn. Uiteindelijk blijkt dus van wel. Ik lees dus nu pas ook dat de programmamakers eigenlijk wilden kiezen voor de titel ‘mooie vrouwen vs. lelijke vrouwen’, dat is wel een beetje triest en als mij dit voorafgaand was verteld had ik hier ook niet aan mee gedaan.

Een andere deelnemer laat aan de NOS weten dat er een WhatsApp-groep is waarin de ‘gewone’ vrouwen gezamenlijk hun beklag willen doen bij producent BlazHoffski en omroep NTR.

Een woordvoerder van de NTR laat weten dat het programma nabesproken zal worden met de makers, en dat de kritiek van kijkers en deelnemers aan de orde komt.

Foto: NPO
38 Reacties op “Woede over ‘mooie’ en ‘gewone’ vrouwen in NPO-show”


 1. Sum

  Haha de vrouwen die meededen snakten naar aandacht. Dat kregen ze: als lelijke vrouw. Niet zeuren achteraf. Lol

 2. Directeurtje

  Je moet al behoorlijk ijdel zijn om met je bakkes op tv te willen komen. En als je er dan achterkomt dat je als circusact hebt gefigureerd, dan zijn de druiven zuur.

 3. Geox

  Als de WOKE waanzin doorzet, zullen we in de nabije toekomst geen onderscheid meer mogen maken tussen mooie en lelijke vrouwen. Dan moeten we mss verplicht copuleren met lelijke dikkerds.

 4. tim

  Ik had me voorgenomen dit jaar meer positieve opmerkingen te plaatsen maar het wordt me wel erg moeilijk gemaakt.

 5. Als je nou niet springt

  @hierboven
  “lelijke dikkerds” is een pleonasme

 6. Geox

  Gewoon meedoen Tim, in de dagelijkse praktijk moet men zich de hele dag al voordoen als iemand anders.

 7. Jantien Visser

  Er was van de groep gewone vrouwen, niemand lelijk en in de groep mooie vrouwen niemand echt mooi. Dus wat emmeren die vrouwen nu?
  In mijn ogen zijn ze van ‘gewoon’ naar ‘lelijk’ verworden. Want door nu te gaan zeuren, worden ze WEL lelijk. Zelfs mooie vrouwen worden dan lelijk!

 8. Wie denk je wel dat je bent?

  Die Urgert en Van Deudekom moeten zich net als Van Jole in een links hokje terugtrekken.
  Ze hebben hun kandidaten gewoon onder valse voorwendselen in de uitzending gekregen.
  Mogen ze gewoon op aangepakt worden.
  Terechte ophef

 9. 18plus

  “Wie denk je wel dat je bent?” heeft de waarheid in pacht, hoor. Die weet van de hoed en de rand.

 10. Petra

  Ik lees dus nu pas ook dat de programmamakers eigenlijk wilden kiezen voor de titel ‘mooie vrouwen vs. lelijke vrouwen’, dat is wel een beetje triest en als mij dit voorafgaand was verteld had ik hier ook niet aan mee gedaan.

  Vermeld er even bij of dit een vrouw is uit de categorie ‘mooi’ of ‘gewoon’, zodat we weten welke categorie het stempel ‘dom’ verdient! Urgert en Van Deudekom hebben gezegd dat mooi vs. lelijk het initiële idee was, maar dat ze al gauw van dat idee zijn afgestapt. Ze hebben dus alleen mooie en gewone vrouwen met elkaar vergeleken, en de aflevering zou dus nooit ‘mooie vrouwen vs. lelijke vrouwen’ hebben geheten, want een aflevering met lelijke vrouwen hebben ze helemaal nooit gemaakt.

 11. Iris Kat

  Die gewone vrouwen zijn gewoon boos omdat ze door 2 mannen van achter in de 50 geen complimentje hebben gehad dat ze zo mooi waren.

 12. Nana Mouskouri

  Ik heb toch in het programma Kunststof een hele andere beredenering gehoord.

 13. xandertje

  Prima programma, ga zo door. Zou alleen iets grotere groepen in de experiment doen om zodoende de uitslag van een experimenten echt op waarde te kunnen schatten.

  Meen dat de vorige seizoenen (andere programmanaam) wel grotere groepen waren.

  Ze hadden trouwens gewoon met ‘lelijke’ en ‘mooie’ vrouwen groepen moeten doen. Enige is dat je lelijke vrouwen moet bereid moet vinden om mee te doen. Maar daar zijn kemna casting databases voor.

 14. Mispoes

  Hahaha ze hebben ook altijd wel wat te zeiken he…………..

 15. Klimaat optimist (powerd by R JENSEN)

  Hoe mooi het ook is om gelijkwaardig te zijn, het is helaas zo dat als je er mooi uitziet, je meer geld verdiend, makkelijker een partner vindt en je hoger op de maatschappelijke ladder komt.

  Lelijk zijn is in veel opzichten verre van ideaal.
  Wees zo mooi mogelijk is de beste tip voor een wat succesvol leven.

 16. 1-2-tjuh

  Die lelijke wijven moeten niet zeuren, hebben hun moment van fame toch maar lekker gehad. En ze moeten maar denken als die mooie vrouwen ouder dan 35 zijn kijkt ook geen man meer naar ze om. Zoals vandaag bleek uit de verklaring van Burgermokkel Halsema.

 17. Ronald

  @xandertje: Het Instituut heette de voorloper. Inmiddels is de formule zelfs verkocht aan meerdere landen en aan Netflix. Alleen hier waren de kijkcijfers matig tot laag. Was n erg vermakelijke programma.

 18. Kevin frikandel.

  Ach de NPO, emma wortelboer verdiend er € 5000,- p/m en ze nodigen daar IS terugkeerders uit voor een gezellig kerstintervieuw; dus van deze klap in het gezicht van het klootjesvolk sta ik ook niet echt te kijken.

  De NPO haat de gewone werkende burger en spuugt continue in het gezicht van de normale man/vrouw, het is gewoon de anus van de overheid die 24/7 over het volk heen schijt!

 19. Nils Holgersson

  Ik zag wel twee lelijke oude mannetjes

 20. 123

  Dit is letterlijk al een dag geleden op de NOS-pagina verschenen. Beetje laat om het nu alsnog te brengen, is het niet?

 21. 123

  Zie: https://nos.nl/artikel/2321533-deelnemers-hebben-ongemakkelijk-gevoel-na-ntr-programma-over-schoonheid.html

 22. Timo

  MC heeft een enkele webmaster en kan de vele berichten niet meer aan. Stoppen met deze site dus

 23. Lodoom

  Er zaten een paar heel aantrekkelijke dames tussen de ‘gewone’ vrouwen.

 24. re-cycle

  Onder de tram, tussen de oren, het instituut, wie denk je wel dat je bent. Leuke onderzoekende programma’s van Joep en Rob.

 25. Misutoria

  Ach voelen de lelijke mensen die ongezond eten, bewegen en leven zich weer aangevallen?
  Ik vind het straatbeeld erg lelijk geworden met zoveel lelijke en dikke mensen met dikke koppen en slecht verzorgd haar.

 26. aammehoela

  Oud nieuws en een hoop onnodig gezeur achteraf. En laten we nu wel zijn. Als je op het terras zit en er loopt een mooie dame voorbij dan kijk je daar toch liever naar dan dat er een of ander lelijk mokkel voorbij loopt.

 27. Corrector

  @Iedereen
  Er is geen sprake van lelijke vrouwen. Er is begonnen met de stelling dat een symmetrisch uiterlijk aantrekkelijk of mooi wordt gevonden. Daarop zijn 20 vrouwen geselecteerd, die de groep ‘mooie vrouwen’ vormden.
  De vrouwen met niet-symmetrisch uiterlijk vormden de groep ‘gewone vrouwen’.

 28. Corrector

  De stelling dat symmetrisch aantrekkelijk of mooi wordt gevonden, is geen mening maar een conclusie op basis van onderzoek. Er wordt dus geen waardeoordeel gegeven over de vrouwen. Het zijn gewoon twee groepen, waarvan de ene voldoet aan de symmetrie-eisen, en een andere groep die daar niet aan voldoet.
  Dat de ene groep aantrekkelijker (of toegankelijker) wordt gevonden, wordt daarop in het programma getoond: volwassenen, kleuters, peuters en baby’s kozen in meerderheid voor de symmetrische groep. Daarmee de wetenschappelijke stelling op kleine schaal bewijzend. Nog steeds betekent dit alles niet dat de andere groep lelijk was. Dat zou het geval zijn als er duidelijk van die groep zou zijn weggerend. Wat niet het geval was.

 29. Cоndoom

  @Corrector
  Tue 04 Feb 2020 om 21:59

  Lieg niet, domme loser!

 30. ℙluk van den ℙettenflet Ⓟ

  Wôt?
  Kort pittig kapsel zoekt aandacht.
  Dit dus.

 31. lvs2015

  En waarom wordt ene Madeleijn van den Nieuwenhuizen die de gewone man/vrouw helemaal niks zegt en dus een complete loser/nobody is aangehaald als zijnde belangrijk en dus vermeldingswaardig? We gaan dus elke loser die een instagram account heeft met volgers en die zichzelf contentbrenger of welke andere social media “lege huls” naam heeft , als belangrijk en interessant aanhalen om columnen te kunnen vullen?

 32. De real-Baudet

  Hoe kijken vrouwen eigenlijk naar Brad Pit en Epke Zonderland?
  Lelijke mannen als Jensen en Jan Roos gaan dan toch ook niet huilie huilie doen, omdat zij dat seksistisch vinden?

 33. LD

  Had mannen én vrouwen genomen.

  De voorkeur voor symmetrie en atletische bouw is universeel. Mooi en gewoontjes zijn waardeoordelen. Noem de vakken dan: Symmetrisch/Atletisch en Niet-Symmetrisch/Atletisch.

 34. Snake Charmer

  Epke Zonderland in het zelfde rijtje als Brad Pitt? Wil je even normaal doen? 🤣

 35. Bossie

  Precies. Brad Pitt is een lillekerd.

 36. Ate

  Belachelijk programma. Wat opviel was vooral het verschrikkelijke slissen van de presentatoren…gebit laten verfraaien met facings of toch een kunfstgebit vermoedelijk.

 37. Lidy

  Het is weer eens duidelijk hoe onnozel mensen zijn . Als je zulke programma’s maakt , geef je de jongere generatie een heel duidelijk beeld . Mooie mensen zijn geaccepteerd en minder mooie mensen niet . Nog meer plastische chirugie . Geweldig hoor mensen

 38. Henk

  Aldus Lidy met haar rotkop.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.