Woede over ‘mooie’ en ‘gewone’ vrouwen in NPO-show

Er heerst bij kijkers van de NPO 1-show Wie Denk Je Wel Dat Je Bent woede over de uitzending van zondag, waarin ‘mooie’ vrouwen in de studio werden vergeleken met ‘gewone’ vrouwen. Dat meldt onder meer de NOS. Publicist Madeleijn van den Nieuwenhuizen gaat op haar Instagram-account Zeikschrift helemaal los op de tv-show van Rob Urgert en Joep van Deudekom. “Discriminatie en ongelijkheid zijn geen showponies voor jolige experimentjes-TV“, schrijft ze boos op Instagram.

Een van de deelnemers vertelt aan de NOS dat de programmamakers niet helemaal eerlijk waren over de aflevering. “Tijdens de intake werd er verteld dat er een aflevering was die ‘schoonheid’ zou gaan heten, waarin modellen en niet-modellen werden onderzocht.”

Ze vervolgt: “Er werd ons verteld dat het geen ordinaire vleeskeuring zou zijn. Uiteindelijk blijkt dus van wel. Ik lees dus nu pas ook dat de programmamakers eigenlijk wilden kiezen voor de titel ‘mooie vrouwen vs. lelijke vrouwen’, dat is wel een beetje triest en als mij dit voorafgaand was verteld had ik hier ook niet aan mee gedaan.

Een andere deelnemer laat aan de NOS weten dat er een WhatsApp-groep is waarin de ‘gewone’ vrouwen gezamenlijk hun beklag willen doen bij producent BlazHoffski en omroep NTR.

Een woordvoerder van de NTR laat weten dat het programma nabesproken zal worden met de makers, en dat de kritiek van kijkers en deelnemers aan de orde komt.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen