Ook Rob Goossens kritisch over zaterdagshow Linda

Niet alleen Angela de Jong van het AD, maar ook haar Telegraaf-evenknie, Rob Goossens, is niet echt enthousiast over de nieuwe zaterdagavondshow van Linda de Mol op SBS 6. Dat heeft hij laten weten in zijn krant en in RTL Boulevard. Goossens vindt Deze Quiz Is Voor Jou ‘weinig sprankelend’. De BN’er-strijd miste volgens hem rivaliteit. “De kandidaten leken alles even prima te vinden. Goed antwoord? Leuk, volgende vraag. Niet de finale gehaald? Jammer dan.”

Het was net een Weet Ik Veel-kopie, zegt hij. “Het decor was nagenoeg identiek, de schijtlollige tussenfilmpjes waren terug, en opnieuw speelden BN’ers tegen elkaar om de winst.

Het nieuwe element is dat de BN’ers strijden voor iemand in het publiek die het geld hard nodig heeft. Diegene werd echter pas aan het eind van de uitzending onthuld. “Het goede doel lééfde daardoor helemaal niet bij de kandidaten. Zij hadden namelijk geen idee waarom iemand hun juiste antwoorden zo hard nodig had.”

En liet de verraste dame uit het publiek misschien nog een traan? Ook niet, zegt Goossens teleurgesteld. Hij verwacht meer van ‘de grote ster van SBS 6’. “Die mag niet met zo’n vlakke, goedbeschouwd ronduit saaie vertoning uitkomen.”

Goossens gaf zijn mening zondag ook in RTL Boulevard, maar dan wel pas nadat Linda de Mol had opgehangen. Zij gaf in de uitzending een juichende reacties over de hoge kijkcijfers. “Ik vond het als kijker een heel klein beetje saai en ik zat ook met die app te rotzooien. Maar ja, 1,1 miljoen is een waanzinnige prestatie. Dat is het Linda de Mol-effect“, zei hij.

Gaan de kijkcijfers groeien? “Ik denk dat het met dit programma moeilijk is om naar de 2 miljoen te gaan. Het is geen Ik Hou Van Holland. Ik vind het eigenlijk ook geen Weet Ik Veel, dus het zou mooi voor hen zijn als ze rond het miljoen blijven hangen en ik denk dat ook John dan gewoon de champagne ontkurkt.”

Lees ook: Linda de Mol krijgt klap van Angela de Jong: ‘Een 7,5’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen