Welmoed Sijtsma vindt zich niet nieuwe Eva Jinek

Welmoed Sijtsma ziet zichzelf niet als de nieuwe Eva Jinek nu ze elke donderdag te zien is op Jineks oude plekje op de late avond van NPO 1. Dat geeft ze aan in gesprek met Veronica Magazine. Samen met Sander Schimmelpenninck vormt Sijtsma het donderdagduo van Op1. Ze trokken gisteren meer kijkers dan Eva Jinek, die juist bezig was aan een zegetocht op de late avond. Volgens het tv-tijdschrift maakt ze ‘een verpletterende indruk’ en wordt ze al de nieuwe Jinek genoemd.

Op de vraag of dat terecht is, antwoordt Sijtsma: “Daar kan ik helemaal niks mee. Ik vind Eva fantastisch en mag slechts hopen dat ik ooit in de buurt kom van wat zij kan.

Sijtsma vindt de vergelijking een beetje makkelijk. “Het is ook zo’n makkelijke vergelijking omdat ik ook een talkshow presenteer en ook blond ben. En zij heeft ook voor WNL gepresenteerd. Feitelijk slaat het nergens op.”

Het slaat als een tang op een varken, aldus Sijtsma. “Als ik Humberto Tan opgevolgd, had, was die vergelijking ook nooit gemaakt.

Heeft ze haar arrogante talkshowpartner eigenlijk zelf uitgekozen? “Nee, dat heeft de NPO bepaald. We hadden chemie, konden meteen goed met elkaar opschieten.”

Ik heb wel nog gevraagd: mocht Sander kiezen met wie hij wilde? Nou, zo was het dus niet gegaan. Ik weet wel dat de NPO Sander graag wilde, toen zijn ze gaan kijken naar het best klikkende duo. Je moet natuurlijk wel bij elkaar passen.

Foto: Wessel de Groot, WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen