Renze Klamer: ‘500.000 kijkers gaat niet lukken’

Renze Klamer rekent niet op hele hoge kijkcijfers voor Laat Op Vrijdag, de nieuwe late-lateshow die vanavond in première gaat op NPO 1. Dat zegt de presentator van BNNVARA in de VARAgids. Heel veel mensen slapen al om 00.15 uur, als Laat Op Vrijdag begint. “Ha, met jou waarschijnlijk vele anderen“, laat de omroepster weten. “Op dit tijdstip zat voorheen een herhaling van Pauw, Jinek of Op1. Op de vrijdagnacht kijken nog altijd twee- tot vierhonderdduizend mensen.”

Daar hoopt Klamer een groot percentage van te bereiken. “Dit programma is ook niet gemaakt om een half miljoen kijkers te trekken. Ik zie dit meer als een speeltuin om zes keer iets uit te proberen.”

Wordt het een soort Graham Norton Show? “De overeenkomst is dat ook in dat programma de persoonlijke gesprekken met veel anekdotes centraal staan. Nederlandse talkshows focussen altijd op het nieuws, er moet een actuele aanleiding zijn om als gast te komen. Net als bij veel Britse of Amerikaanse talkshows stappen wij daar in dit programma vanaf.”

Bekende mensen zijn te gast omdat ze iets te vertellen hebben en omdat wij ze leuk en interessant vinden. Het kan al gaan over wat ze deze week hebben meegemaakt, net zoals je in het café aan elkaar vertelt. Los van die overeenkomst ga ik vooral proberen een eigen sfeer neer te zetten.”

Laat Op Vrijdag is vanavond om 00.15 uur te zien op NPO 1.

Foto: BNNVARA, Tom Cornelissen

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen