Vlaamse omroep stuurt depri liedje naar Rotterdam

De vrolijkste inzending voor het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam komt in elk geval niet uit België. De Vlaamse omroep VRT vaardigt Hooverphonic af met een song die is geschreven door de bassist van de band: Alex Callier. “De song gaat over afscheid nemen. Ik heb het nummer geschreven op het moment dat mijn vader ongeneeslijk ziek was, maar het thema is universeel: iedereen krijgt vroeg of laat te maken met afscheid nemen van een vriend, familielid of een geliefde.

De act die de VRT laat ontwikkelen voor op het Rotterdamse tv-podium wordt momenteel nog volop uitgewerkt. Hiervoor werkt Hooverphonic samen met Matthias Lebeer, Hans Pannecoucke en Ignace D’Haese.

Het zijn niet de minste regisseurs. “Die twee laatsten waren vorig jaar verantwoordelijk voor de staging van de winnende act van Duncan Laurence.”

De Belgische inzending mag om het jaar worden gekozen door de Vlaamse VRT. Gedurende de andere jaren gaat RTBF, de publieke omroep van het Franstalige deel van België, over de inzendingen.

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats op dinsdag 12 en donderdag 14 mei (halve finales), met de finale op zaterdag 16 mei. Het liedje van België:

Foto: Zeb Daemen

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen