‘Vieze’ Ivo Niehe wéér viral met borstenvraag Britney

Ivo Niehe wordt in dit #MeToo-tijdperk regelmatig herinnerd aan de ietwat ongepaste vraag die hij ruim twintig jaar geleden stelde aan de toen 17-jarige Britney Spears. Waar het fragment anderhalf jaar geleden viral ging dankzij Miley Cyrus, komt hij nu voorbij in een compilatievideo die onder meer verspreid wordt door Cara Delevingne. “We hebben een onderwerp over. Wat ook alweer? Iedereen heeft het erover. Je borsten“, zei hij tegen de toentertijd minderjarige zangeres.

Niehe wilde weten of Spears haar borsten had vergroot. Het fragment komt nu voorbij in een compilatie van bekende vrouwen die geconfronteerd worden met seksistische vragen. Naast Britney Spears gaat het onder meer om Rihanna, Taylor Swift, Scarlett Johansson, Ariana Grande en Keira Knightley.

Het fragment lokt op de Instagram-pagina van Cara Delevingne verbaasde reacties uit. “Omg wtf is wrong with those people! 🤯“, zegt iemand.

En een ander: “This disgusts me but yet their responses are perfect.

Anderhalf jaar geleden schreef Elfie Tromp in Metro al een column over dit fragment. “Een 52-jarige man die een 17-jarig meisje vraagt naar haar borsten. Gluiperig en goor was het, maar destijds kraaide er niemand naar toen onze Ivo Niehe dit vroeg aan de nog minderjarige Britney Spears.

Trom vergeleek Niehe bijna met een pedofiel. “Je voelde je veilig bij hem, zoals je dat bij een spiritueel leider zou doen. Ja, zoals bij een bisschop, bijvoorbeeld. Nu is gebleken dat de helft van de Nederlandse bisschoppen op de hoogte waren van pedofilie in hun kringen en niet ingreep.

Inmiddels gaat het dus nog steeds over het stokoude fragment. De Instagram-post van Cara Delevingne:

 

View this post on Instagram

 

👑👑👑 @badgalriri @taylorswift #ScarlettJohansson @britneyspears @arianagrande #KeiraKnightley

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne) on

Foto: AvroTros

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Paul de Leeuw ligt behoorlijk onder vuur als presentator van Op1. Moet hij blijven of wieberen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in februari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen