VI keurt ‘racistische’ uitglijders Thierry en Harry af

Zelfs de mannen van Veronica Inside zijn het eens met de massale kritiek op de ‘racistische’ uitglijders van Thierry Baudet en Harry Mens, die beiden onder vuur liggen vanwege uitspraken over Marokkanen. Dat lieten ze maandag blijken in hun talkshow op Veronica. Baudet ligt onder vuur vanwege het verdraaien van een kaartjescontrole in de trein tot ’twee dierbare vriendinnen die ernstig zijn lastig gevallen door vier Marokkanen in de trein’. Terecht, vinden de mannen van VI.

Johan Derksen: “Die slaagt er steeds weer in om z’n eigen succes de das om te doen. Dan denk ik: joh, hou je nou eens even in. Die man heeft het hartstikke goed gedaan en ik ben het met heel veel standpunten eens, maar hij verpest het steeds voor zichzelf. Nu komt Jetten van D66 uit zijn hok en die pakt hem en daar heeft hij het volste recht toe.”

René van der Gijp: “Dit is slecht voor hem. Niet doen.”

Wilfred Genee: “Het is ook zo dom, want ik snap het niet. Die meiden weten toch ook dat het uiteindelijk controleurs zijn geweest? Als het al goede vriendinnen van hem zijn.

Johan Derksen: “Hij heeft overhaast en geëmotioneerd gereageerd. Met die social media kun je geweldig op je bek gaan. Het gaat erom dat hij het dus weer vier Marokkanen noemde. Als dat mensen zijn die in functie zijn, dan sta je voor lul en dan moet je door het stof.”

Als je zoiets doet moet je het boetekleed aantrekken. Daar moet je groot in zijn. Maar hij is alleen maar groot met die grote bek als hij in euforie is van winst. Hij verpest het voor zichzelf. Ik begrijp er niets van. Elke keer zie ik hun politieke standpunten, en dan denk ik: daar kan ik goed meeleven, en dan erger je je weer kapot aan zijn gedrag.”

Harry Mens

Dan door naar Harry Mens, die een kok in zijn talkshow Business Class vroeg naar ’twee Marokkaantjes’ die bij hem in de keuken werken. Derksen: “Hij zegt het alsof het twee hondjes zijn!

Analist Wim Kieft: “Dat kan toch niet? Dat kan toch niet!

Van der Gijp: “En dan te weten, Johan, dat hij het er nog makkelijk uit had kunnen knippen!

Derksen: “En dat hij een buitenechtelijke relatie gehad heeft met een Marokkaanse vrouw. Het is denigrerend. Het is misschien niet zo bedoeld. Op zijn manier wilde hij aardig zijn tegen een meneer die een beetje verlegen is, onwennig op tv. Dan floept hij dat er een beetje uit.”

Van der Gijp: “Dat is hij ook al 14 jaar, hoor, onwennig op tv. Ha ha ha.”

Liever keek Van der Gijp de afgelopen dagen naar iets anders dan naar de verslaggeving over deze relletjes, namelijk het optreden van Shakira en Jennifer Lopez op de Super Bowl. “Ach, geweldig, een lekkere wijven waren dat hè? Heerlijk man. Jeetje, die kontjes zeg, hé! Wat lekker man! Ik zat te genieten man.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen