RTL durft ordi-tv weer aan: groen licht voor Temptation

RTL 5 gaat het ordinaire programma Temptation Island toch weer uitzenden. Het nieuwe seizoen begint al op woensdag 26 februari. Dat heeft de zender laten weten. Eind vorig jaar maakte RTL bekend dat gedurende het onderzoek rond het omstreden verleidingsprogramma De Villa het al opgenomen seizoen van Temptation Island voorlopig zou worden opgeschort om te onderzoeken of dat programma eigenlijk wél door de beugel kan.

Parallel aan het De Villa-onderzoek hebben RTL en producent Warner Bros gesproken over de totstandkoming van het nieuwe seizoen van Temptation Island en is er contact geweest met alle deelnemers over hun ervaringen tijdens het productieproces. Op basis van deze gesprekken heeft RTL besloten het nieuwe seizoen vanaf woensdag 26 februari uit te zenden.

Peter van der Vorst, Directeur Content RTL: “We zullen eind deze maand stilstaan bij de conclusies en vervolgstappen van het onderzoek rond De Villa. Aan de kant van RTL is er nu al een aantal interne processen aangepast, waaronder een zorgvuldiger proces tussen montage en uitzending.”

Van der Vorst vervolgt: “De afgelopen maanden hebben Warner Bros en RTL gesproken met alle deelnemers van Temptation Island. Hun feedback geeft ons het vertrouwen om eind februari met de nieuwe reeks te starten. Temptation Island blijft natuurlijk wel een relatietest, maar altijd in een veilige omgeving en met respect voor alle betrokkenen. De begeleiding van kandidaten door de programmamakers voor, tijdens en na een productieproces, is van het grootste belang. Het genre is nog steeds geliefd bij een groot publiek en heeft wat ons betreft dus toekomst.”

Naast het uitzenden van Temptation Island bij RTL 5 (woensdagavond 26 februari om 20.30 uur), start producent Zodiak Nederland, die eerder voor Videoland Temptation VIPS maakte, vandaag met het oproepen van deelnemers voor een nieuwe exclusieve Videoland-versie van Temptation Island. Hierover maakt RTL later meer bekend.

RTL maakt de resultaten van het onderzoek naar De Villa later bekend

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen