Tijs van den Brink baalt niet dat Fidan Ekiz afhaakte

Tijs van den Brink baalt er niet van dat Fidan Ekiz zich uiteindelijk terugtrok uit het aanvankelijke late-night-project van NPO 1. Dat zegt de presentator vandaag in het AD. Eigenlijk was de bedoeling dat Tijs en Fidan als vast duo Eva Jinek zouden gaan opvolgen, maar zij achtte zich nog niet ervaren genoeg. Daarna ontstond het plan voor de vijf wisselende duo’s in Op1, waar Tijs nu in één van vijf duo’s zit opgescheept met Giovanca Ostiana. Toch is hij niet teleurgesteld over hoe het is gelopen.

Tijs had er al zijn twijfels bij om echt dagelijks te gaan. “Ik zat er een beetje dubbel in. Eerlijk: als Fidan had gewild, zou ik ervoor zijn gegaan, ja. Wel met enige buikpijn. Maar Fidan zag het niet zitten, wat heel legitiem is, en ik was er niet heel rouwig om dat dit de uitkomst was, met elke dag een ander presentatieduo.”

Natuurlijk heeft het ook nadelen, zegt hij. “Je komt niet in de flow als je er maar eens per week zit. Ik heb het idee dat Giovanca en ik groeien in onze rol, maar trager dan wanneer we er elke dag zouden zitten.”

De wekelijkse frequentie van Op1 bevalt hem goed. “Het leven gaat gewoon door. Toen ik Knevel & Van den Brink deed, zat ik daar twee maanden lang elke dag. Ik dook erin en kwam er ook echt pas acht weken later weer uit.”

Ik mag nu mijn eigen leven behouden“, besluit hij in de krant, via Blendle.

Foto: EO, NPO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen