‘Talkshow M gaat naar zes maanden per jaar’

NPO 1 gaat de talkshow van Margriet van der Linden langer programmeren nu De Wereld Draait Door ophoudt te bestaan. Dat meldt het AD vandaag. M keert medio maart terug op de buis, als DWDD ophoudt te bestaan, en daarna begint een lange sportzomer op ’s lands meest bekeken zender. Na de zomer begint de opvolger van DWDD, maar op dit moment is nog niet duidelijk wat voor programma dat gaat worden. Volgens het AD keert M echter alweer terug in november.

De krant meldt dat de NPO de talkshow M met Margriet van der Linden ‘voortaan meer afleveringen zou gunnen’. “Was het programma van KRO-NCRV voorheen een slordige 30 procent van het jaar te zien in de vooravond, vanaf dit jaar is het de wens dit naar 50 procent op te schroeven.”

Ook in november zou M voor drie maanden terugkeren, waardoor Van der Linden in één klap een van de belangrijkste gezichten wordt van de publieke omroep.

De opvolger van DWDD wordt ontwikkeld door BNNVARA, al heeft ook AvroTros volgens het AD de ambitie om eens een nieuwe talkshow te lanceren.

Het AD: “Achter de schermen zou daar zelfs een ‘talkshowklasje’ zijn gevormd met omroepcoryfeeën als Jort Kelder, Roos Moggré, Rob Hadders en Joost Vullings, die in het kader van talentontwikkeling worden getraind om dit genre te kunnen leiden. Bij de NPO geldt uiteindelijk: het beste idee wint.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen