Giel Beelen in First Dates: ‘Betaalmoment was gênant’

Vandaag, op deze Valentijnsdag, is het zo ver: de BN’er-special van de televisiehit First Dates. Veel ogen zullen gericht zijn op de bekendste kandidaat: Giel Beelen. Hij gaat op date met Malou en had vooraf met zichzelf afgesproken dat hij in elk geval de rekening zou gaan betalen, want dat is vaak een ongemakkelijk moment in het programma. En wat de Radio Veronica-ster daarom niet voor mogelijk hield, gebeurde toch: een ongemakkelijk moment voorafgaand aan het moment van betalen.

Beelen vertelt in een interview met NU.nl: “Ik had me heel erg voorgenomen om het etentje te betalen, maar zonder te veel te verklappen: mijn date wist er toch een ongemakkelijk moment van te maken.

Het First Dates-optreden is ‘het spannendste dat hij ooit heeft gedaan’, zegt Beelen. “Het First Dates-optreden is ‘het spannendste dat hij ooit heeft gedaan.

Je weet vooraf niet wat je kunt verwachte, al kunnen kandidaten wel hun voorkeuren doorgeven. Zo ook Beelen. “Het zou leuk zijn als het een vrouw zou zijn die weet wat er speelt in de wereld. Ik heb soms gesprekken met mensen van mijn eigen leeftijd, die totaal geen idee wat er bijvoorbeeld op YouTube gebeurt.

De andere kandidaten zijn Yvonne Coldeweijer, Sipke Jan Bousema, Maik de Boer en Mariska van Kolck. Wie betaalde bij Van Kolck de rekening? Haar date, vertelt ze in De Telegraaf. “Ja, dat is fijn als iemand het van je overneemt. Als alleenstaande vrouw ben je zo gewend om alles zelf te regelen.”

First Dates is vanavond om 19.25 uur te zien op NPO 3.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen