Giel Beelen in First Dates: ‘Betaalmoment was gênant’

Geplaatst op vr 14 feb 2020 om 13:15

Vandaag, op deze Valentijnsdag, is het zo ver: de BN’er-special van de televisiehit First Dates. Veel ogen zullen gericht zijn op de bekendste kandidaat: Giel Beelen. Hij gaat op date met Malou en had vooraf met zichzelf afgesproken dat hij in elk geval de rekening zou gaan betalen, want dat is vaak een ongemakkelijk moment in het programma. En wat de Radio Veronica-ster daarom niet voor mogelijk hield, gebeurde toch: een ongemakkelijk moment voorafgaand aan het moment van betalen.

Beelen vertelt in een interview met NU.nl: “Ik had me heel erg voorgenomen om het etentje te betalen, maar zonder te veel te verklappen: mijn date wist er toch een ongemakkelijk moment van te maken.

Het First Dates-optreden is ‘het spannendste dat hij ooit heeft gedaan’, zegt Beelen. “Het First Dates-optreden is ‘het spannendste dat hij ooit heeft gedaan.

Je weet vooraf niet wat je kunt verwachte, al kunnen kandidaten wel hun voorkeuren doorgeven. Zo ook Beelen. “Het zou leuk zijn als het een vrouw zou zijn die weet wat er speelt in de wereld. Ik heb soms gesprekken met mensen van mijn eigen leeftijd, die totaal geen idee wat er bijvoorbeeld op YouTube gebeurt.

De andere kandidaten zijn Yvonne Coldeweijer, Sipke Jan Bousema, Maik de Boer en Mariska van Kolck. Wie betaalde bij Van Kolck de rekening? Haar date, vertelt ze in De Telegraaf. “Ja, dat is fijn als iemand het van je overneemt. Als alleenstaande vrouw ben je zo gewend om alles zelf te regelen.”

First Dates is vanavond om 19.25 uur te zien op NPO 3.

Foto: BNNVARA
28 Reacties op “Giel Beelen in First Dates: ‘Betaalmoment was gênant’”


 1. Tina

  Volgens ingewijden stinkt Giel vreselijk uit zijn mond.

 2. El

  “Het zou leuk zijn als het een vrouw zou zijn die weet wat er speelt in de wereld. Ik heb soms gesprekken met mensen van mijn eigen leeftijd, die totaal geen idee wat er bijvoorbeeld op YouTube gebeurt.”

  Beste Giel, YouTube is NIET de wereld.

 3. Bert

  Als de show is afgelopen, is Malou al te oud voor Giel.

 4. Manon Spermakanon

  Weet je, dit programma hadden ze beter “undateables” kunnen noemen.

  Allemachtig wat zijn die BN’ers verrekte dom zeg….

 5. LLRV

  Fake-tv! BN-ers die daten … zucht.

 6. Brenda

  Het gênante zit hem er vooral in dat sommigen nog in de vorige eeuw zitten qua normen en waarden. Vroeger kon de vrouw niet betalen, want die werkte niet. Dát is de reden dat de man betaalde. Tegenwoordig geldt dat allang niet meer, vrouwen zijn zelfredzaam en hebben geld. Nu heb je dus mannen en vrouwen die modern zijn en samen wel kijken wie er betaalt en je hebt mannen en vrouwen die niet weten waarom de man vroeger betaalde en er dus op staan / verwachten dat de man ook in het heden betaalt. Elke combinatie van iemand uit groep 1 met iemand uit groep 2 is potentieel gênant.

 7. Mono

  Giel waar blijft je volgende podcast nou, duurt veel te lang!!!!! Lig je heel de dag te naaien ofzo??

 8. Jess

  Tja, met zulke putten in je gezicht moet je wel betalen.

 9. ℙluk van den ℙettenflet Ⓟ

  Retards United.
  Giel Beelen kan geen leeftijdgenoten vinden die weten wat er op YouTube gebeurt… alsof elke vijftigjarige geen leven heeft en de hele dag zielloos het wereldwijde web afstruint. Beetje jammer deze veronderstelling. En dan dus maar gekozen voor een 23 jarige maagd met een gebrekkig sociaal leven.
  Wij zijn benieuwd hoe de confrontatie met de ouders verliep.
  Werd Giel eerst tweemaal tegen de deurpost aangebeukt voordat hij headfirst naar buiten werd getrapt of verliep het allemaal ietsje subtieler?

 10. Wilslet Geilnee

  “Ik heb soms gesprekken met mensen van mijn eigen leeftijd, die totaal geen idee wat er bijvoorbeeld op YouTube gebeurt.”

  Zegt dit niet al genoeg. Waarom is deze vieze kerel nog overal te zien of te horen. Verhuis naar Youtube en ga lekker vlogs maken in dat zielige cirkeltje van zelfgeilerij.

 11. 3fm

  Giel je moet terug naar 3fm.

 12. zeurpiet

  Wie las er nog meer: “televisieshit”?

 13. Joop

  Giel heeft een echt radiohoofd.

 14. Dat hep gestaan op facebook

  Geiltje Beelen is een weerzinwekkend, walgelijk en misselijkmakend mannetje. Hoe ik dat weet? Dat hep gestaan op Facebook.

 15. Ronnie

  Ik zou juist een vrouw zoeken die NIET weet wat er op Youtube gebeurd.. Lijkt me fijner om over de echte wereld te kunnen praten.

 16. Bart

  @3fm Die zender moet gewoon stoppen.
  Beste Giel, Dat ligt niet aan die gasten om je heen maar aan jou. YouTube is niet de wereld hoor. Zo geweldig is het nu ook allemaal weer niet. Het is leuk als je vind wat je zoekt maar voor de rest is het voornamelijk een hoop onzin, troep, kortstondige hypes en non talenten die graag bekend willen worden. Niks dus!

 17. zoe

  Giel ziet eruit als een zwerver die onder de bruggen van Parijs leeft.

 18. Blikje bier in de water

  Hondred euro voor blikje in de water is niet normal

 19. .

  De vrouwen met wie ik uitga zijn zó blij dat er een kerel is die met ze uit wil, dat ze heel graag willen betalen. Zijn natuurlijk niet de mooiste vrouwen, maar het gaat uiteindelijk om het innerlijk…toch?

 20. Ron

  Toch even kijken. Ik kijk tegenwoordig de variant van 6, Lang Leven de Liefde wat een soort First Dates 2.0 is met wat extra dagen, maar ik pik deze vanavond ook even mee.

 21. Bon Jambon

  “Het First Dates-optreden is ‘het spannendste dat hij ooit heeft gedaan’, zegt Beelen. “Het First Dates-optreden is ‘het spannendste dat hij ooit heeft gedaan.”’

  Knap schrijfwerk.

 22. Koekenbakker

  Bingo

 23. tim

  Ik had me voorgenomen dit jaar meer positieve opmerkingen te plaatsen maar het wordt me wel erg moeilijk gemaakt.

 24. anoniem

  Het toch ook van de zotte dat je als man altijd zou moeten betalen? 50-50 Tenzij ik een gulle bui heb… :-)

 25. Tycho Graagnat

  @ anoniem,

  Helemaal met je eens. Heb het nooit begrepen ( ja hoffelijkheid enz). Zeker de chicks van tegenwoordig,goeie baan en dito inkomen.Ze willen zelfstandig zijn met liefst een baan als CEO bij bedrijf. En dan moet de man wel betalen. Complete onzin. Hun hoofdje quasi verlegen en blozend naar de tafel; ‘Oh wat lief’
  Vijf minuten later wordt je ( als man) nog keurig afgedankt. Zo wil IK ook wel iedere avond uit eten.

 26. bassie

  “Het spannendste wat hij ooit gedaan heeft” ??? Ik weet nou niet wat spannender is. Deze datingshow of jezelf live op radio laten pijpen door een escort h*er.

 27. hetistochwat

  En over een tijdje lezen wij dat Malou al een bekende van Giel was :-D

 28. Respect ✌️

  Ach ja.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.