Songfestival-team heeft geen back-up voor Jan Smit

Geplaatst op do 20 feb 2020 om 8:40

Het team achter het Songfestival heeft geen back-up voor presentator Jan Smit, die kampt met burn-out-klachten. Dat heeft een woordvoerder laten weten aan Shownieuws. Smit kampt al maanden met een burn-out, die deze week ernstiger bleek dan tot nu toe werd gedacht. Niet alleen blijkt de volkszanger vier weken in een Spaanse kliniek te hebben doorgebracht, maar ook heeft hij nu een appartementje voor zichzelf betrokken, omdat hij het gejengel van zijn kinderen thuis niet meer aankan.

Klinkt dit als iemand die straks drie avondvullende shows voor een publiek van honderden miljoenen kijkers kan presenteren? Niet bepaald. Toch heeft het Songfestival-team geen vervanging voor Smit klaar staan.

Als Smit afzegt, dan heeft het Songfestival-team een groot probleem, want er is geen back-up. “Die is er niet. Alles is erop gericht om te herstellen, zodat hij in mei het festival kan presenteren.

Het team was naar eigen zeggen op de hoogte van de gezondheidssituatie van Smit, toen hij in december werd aangesteld als Songfestival-host.

Dat was bekend. We hebben met elkaar een plan uitgestippeld, zodat we alle vertrouwen hebben gehad dat het goed zou komen.”

Foto: William Rutten
54 Reacties op “Songfestival-team heeft geen back-up voor Jan Smit”


 1. Pips

  Ik zie een scheiding aankomen….

 2. Kim

  Dit verhaal klopt niet. Iemand met een burn-out heeft minstens een jaar nodig om te herstellen. En hier wordt nog eens extra druk gezet om deze man binnen korte tijd te doen herstellen. Iets zegt mij dat dit niet het ware verhaal is. Jan staat natuurlijk ook niet bekend om zijn trouw zijn.

 3. Linde

  Deze man moet tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Als hij 3 kinderen al niet kan handelen, hoe kun je dan verwachten dat hij kan presteren voor een kijkerspubliek van 200 miljoen mensen. Dat is niet te doen

 4. alexh

  @ Linde

  Mee eens – de NPO zou hem als werkgever in bescherming moeten nemen en hem van het project moeten afhalen.

 5. Sjonnie

  Iemand van de Josti-band kan Jantje toch wel vervangen?
  Niemand zal het verschil merken…

 6. GirlPower

  Tim Douwsma of Buddy Vedder

 7. De Heer

  Jantje worstelt met zijn seksualiteit. Die jongen kruipt het liefst tegen een man aan maar acteert een hetero te zijn. Kom maar met de waarheid lieve Jantje.

 8. Albert Verlinken

  Als de NPO niet snel met een back-up aan de slag gaan mogen ze NOOIT meer een grote bek hebben over gezondheid en deugen. Een ventje die in de kreukels ligt moet je tegen zichzelf in bescherming nemen.

 9. Mirjam of Minder

  Zet Nikkie Tutorials gewoon op de presentatie, en Jan Smit op dat internet gedoe.

  Nikkie is een hilarisch leuk wijf, en kan zo’n show prima doen. Dan is Jan er toch bij betrokken maar niet zo druk voor hem.

 10. MolTalk

  Misschien Marco en Bridget alsnog inschakelen?

 11. Zalmneusje

  Jan gaat het niet presenteren. Trekt zich terug. Mark my words..

 12. Sender

  Natuurlijk is dat wel heel erg dom van de NPO. Op deze manier wordt veel te veel druk gelegd op de persoon Smit en durft hij zelfs niet eens af te zeggen.
  Nu kan het nog…..in een paar maanden kan iemand met (echt) talent nog wel klaar ervoor zjn in Mei.
  Stel je voor Smit breekt helemaal tijdens deze live uitzending, dat wil toch niemand. Denk dus goed na NPO en Smit laat je trots varen en geef toe aan je persoonlijke toestand. Alles heeft tijd nodig en de kijker moet ook de spanning niet kunnen voelen.

 13. EurotelevisieHungVestifal

  Zoals ik gister al meldde : Nikkie is al het reserve presentatiepersoon.
  Is een maand geleden toegevoegd voor online, maar bij de NPO gaan ze echt niet op een ziek paard wedden.

 14. Erwin

  Dit is echt ongelooflijk. Had héél veel vertrouwen in de organisatie, ze zijn met alles ontzettend goed bezig, maar dit is compleet onverantwoord. Ondermijnt het werk van duizenden mensen. In dit social media tijdperk draait het na de eerste halve finale alleen nog maar om de presentatie als dat niet perfect is. En dat wíl je niet.

 15. WEST*

  Dit geeft ook meteen aan dat ons land geen goede presentatoren hebben met enige kwaliteit , de beste die we ooit hadden zijn helaas overleden, te of oud

  Goh wat waren die radio tv mensen van toen toch goed in hun vak Joop van Zijl Willy Dobbe, Koos Postuma Hans van Wilgenburg. Anne van Egmond Wllem Duis
  Meta de vries , Kees Schilperoort , Herman Emmink ,Jos Brink, Ron Brandsteder
  Ted de braak Mies Cath. Keyl en die vele andere die hun vak verstonden in en om de radio tv studios in Hilversum

  De uitzonderingen van nu, zijn wel op èèn hand te tellen

 16. Sender

  En Nikkie spreekt haar mondje Engels dus beter dan het ‘steenkolen-paling engels’ van Smit. Eerlijk is eerlijk.
  Bovendien zal het onderwerp/de persoon Nikkie nog meer trending topic in de hele wereld worden.
  NPO kiest liever voor de veilige route altijd maar of dat nu zo gezond voor Smit is???

 17. hetistochwat

  Natuurlijk is er een back-up. Iedereen kan ziek worden. Puur nonsens.

 18. Danny

  wat een aansteller,,ga werken man!!

 19. Ronald

  Ik heb via via gehoord dat Carlo Boszhard ook al bij de nonnen is gesignaleerd, dus dat zou wel eens een back up kunnen zijn.

 20. Gerrie

  @Kim

  En jij weet blijkbaar hoelang hij al kampt met zijn klachten? Of dacht je dat die begonnen zijn op de dag dat jij ervan hoorde?

 21. bgssb

  Wat een gezeik dit.

 22. Gerrie

  Bananensloep.

 23. Gerrie

  Stierenbedelaar.

 24. Klaasje v

  Natuurlijk hebben ze wel een back-up.
  Chantal of Edsilia kunnen net zo goed opeens uitgeschakeld zijn, door wat voor reden dan ook. Bij zo iets groots houden ze en daar echt wel rekening mee.

 25. Klaterkont

  Die back-up is er natuurlijk wel, maar de NPO doet er verstandig aan om te doen alsof het niet zo is. Kijk maar hoeveel er hierboven gezeikt wordt. Er komt een veelvoud aan gezeik als je nu al een persbericht over vervanging uit doet gaan. NPO is gewoon slim.

 26. Klaasje v

  Natuurlijk hebben ze wel een back-up.
  Chantal of Edsilia kunnen net zo goed opeens uitgeschakeld zijn, door wat voor reden dan ook. Daar wordt echt wel rekening mee gehouden.

 27. 1-2-tjuh

  Klaasje domme kutkoe warom val je in herhaling?

 28. Bert

  Haal die Wortelboer maar van stal en hijs haar in een pak. Ziet eruit als een transgender…

 29. Amanda

  Het komt helemaal goed met Jan Smit

 30. HBaz

  Straks jengelen er 41 kandidaten. Oefen dan alvast met 3, Jan.

 31. Veerman

  Jan heeft geen burn-out.
  Hij is aan de coke en zwaar verslaafd.

 32. Ron

  Dat is dan dom van de organisatie, want je kunt op je klompen aanvoelen dat hier een cancel aan zit te komen. Hopelijk geeft hij dit tijdig aan zodat de organisatie ruime tijd heeft om nog een vervanger te regelen. Maar die ijdelheid zal wel weer belangrijker zijn dan zijn eigen gezondheid. Dom.

 33. Piepmuis

  Waylon. Kent het songfestival, spreekt vloeiend Engels, heeft verstand van muziek en ziet er goed uit.

 34. Nils Holgersson

  Wat een sensatie.

  Het komt heus wel goed. Jan zal er staan.

 35. Kim

  Nou Gerrie, voordat het bekend werd was hij nog in de weer met van alles en had zijn werk niet neergelegd. Dus toen speelde het blijkbaar niet. Wat niet wil zeggen dat er al een flinke aanloop naar toe was. Áls het een burn-out is.

 36. Donald Dumb

  Het enige waar Smit last van heeft is aanstelleritis.
  Minder aandacht de laatste tijd en hij zag dag de een burn out veinsen bij Borsato ook werkte dus doet hij mee aan een ‘hippe’ziekte hebben…

 37. Bart

  Hoeven ze ook niet te hebben want Jan gaat het gewoon doen. En goed! En zoals hierboven gezegd zijn er altijd nog Tim Douwsma en Buddy Vedder achter de hand.

 38. Thea Ternauw

  Ik ga bidden tot onze lieve heer dat hij nog héééél lang uitbrand klachten heeft. zie nu al uit naar ’n smitloos festival!

 39. Thea Ternauw

  Piepmuis

  do 20 feb 2020 om 11:08

  God spaar me voor die ramp!

 40. Thea Ternauw

  Bart

  do 20 feb 2020 om 12:06

  Wil je WEGWEZEN met die Buddy Kledder, de fukbuddy van tout gay bekend NL.

 41. Pieter

  Thea Ternauw, Vedder is niet aan de orde. Die kneusjes hier lullen maar wat.

 42. Donald Dumb

  Pieter.
  Thea is nogal wereldvreemd.
  Wie is trouwens Buddy Vedder. Iemand uit GTST zeker?

 43. Caramba

  Ik stel voor dat we het songfestival dan ook maar uitstellen, eh afstellen.

 44. De Waarheid

  Dom van de organisatie, want Jan kan beter voor zichzelf kiezen en het deze week nog afzeggen. Arie Boomsma heeft daargewoon gelijk in. Eerst geheel herstellen van de B. O. en zeker geen project als ’t Songfestival gaan doen.

 45. Bart

  @Thea Ternauw Een van de weinige uit de jonge garde met wel talent. Buddy is tegenstelling tot vele anderen die op dit moment denken dat het ze het gemaakt hebben in de toekomst. Dus wen er maar aan.

 46. Thea Ternauw

  Bart

  do 20 feb 2020 om 12:53

  Vervelend he Bart, die voor jou onbereikbare jongetjes! Wen d’r maar aan!

 47. Lul is een anagram van lul

  Buddy is een lul met vingers.

 48. Bart

  @Thea Nee hoor helemaal niet vervelend. Ik ben zeer gelukkig! Jij minder zo te zien. Oh en ik heb gelijk. Je zult het zien de komende jaren.

 49. T

  Tuurlijk is er een back-up. Wat is het alternatief? De hele boel afblazen? Of Edsilia van de green room naar het podium en weer terug laten rennen tussen shots?

  En natuurlijk zeggen ze niet dat ze een back-up hebben. Anders gaan alle roddeltantes speculeren wie het is, komt er een naam naar boven drijven en krijgen we dat gedoe weer.

 50. Gerard Joling

  Ik heb genoeg aan Chantal om de beeldbuis wit te kleuren

 51. Marianne

  Voor iedereen is een back-up. Natuurlijk gaan ze dat niet benoemen.

 52. Pro Urineverlies

  Rapper Drolvanger …. zou het prima kunnen overnemen…… das ook iemand met breiniteiten en zeer vreemde rariteiten waar je dus makkelijk een idool van kan maken voor de gemiddelde nederlander. Prachtig.

 53. David

  Jan Zannik is niet echt een vistiekaartje voor Nederland.
  Leuk voor bruiloften en partijen

 54. Sookie Stackhouse

  Jan is dagen van huis en als ie dan een keer thuis is vind ie zijn gezin te druk? Eruittrapen die mongool en helemaal uitkleden die gek……..Heeft te veel rook bninnen gekregen bij het palingroken wat een walgelijk ventje!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.