Songfestival-team heeft geen back-up voor Jan Smit

Het team achter het Songfestival heeft geen back-up voor presentator Jan Smit, die kampt met burn-out-klachten. Dat heeft een woordvoerder laten weten aan Shownieuws. Smit kampt al maanden met een burn-out, die deze week ernstiger bleek dan tot nu toe werd gedacht. Niet alleen blijkt de volkszanger vier weken in een Spaanse kliniek te hebben doorgebracht, maar ook heeft hij nu een appartementje voor zichzelf betrokken, omdat hij het gejengel van zijn kinderen thuis niet meer aankan.

Klinkt dit als iemand die straks drie avondvullende shows voor een publiek van honderden miljoenen kijkers kan presenteren? Niet bepaald. Toch heeft het Songfestival-team geen vervanging voor Smit klaar staan.

Als Smit afzegt, dan heeft het Songfestival-team een groot probleem, want er is geen back-up. “Die is er niet. Alles is erop gericht om te herstellen, zodat hij in mei het festival kan presenteren.

Het team was naar eigen zeggen op de hoogte van de gezondheidssituatie van Smit, toen hij in december werd aangesteld als Songfestival-host.

Dat was bekend. We hebben met elkaar een plan uitgestippeld, zodat we alle vertrouwen hebben gehad dat het goed zou komen.”

Foto: William Rutten

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen