Vlak na NPO-optreden: pedofiel Nelson opgepakt

Zes dagen na zijn verschijning in het tv-programma Danny op Straat op NPO 2 is pedofiel Nelson M. (25) dinsdagochtend opgepakt in Lelystad wegens het bezit van kinderporno. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie aan de NOS. Nelson raakte behoorlijk in opspraak na zijn tv-optreden, omdat hij daarin had gezegd dat volgens hem een kind van 2 of 3 jaar in staat is om te bepalen of het zin heeft in seks. Hij wil het liefst dat seks met jonge kindjes legaal wordt in Nederland.

Het OM stelt dat de arrestatie niets te maken heeft met het programma Danny op Straat. Na de uitzending daarvan kwam een groep mensen woest verhaal halen bij de woning van M.

De arrestatie heeft te maken met een onderzoek van justitie naar mogelijke nieuwe activiteiten van de verboden pedofilievereniging Martijn.

Bij invallen in dat onderzoek werden vorige maand al computers en mobiele telefoons in beslag werden genomen bij huiszoekingen in Hengelo, Haarlem, Arnhem en Lelystad, schrijft de NOS.

De verdenking tegen M. is naar voren gekomen in het kader van het in beslag genomen materiaal“, zegt een woordvoerder van het Landelijk Parket.

Lees ook: Ophef over pedofiel bij NPO: ‘Alles voor de kijkcijfers’ (vorige week)

Foto: NPO

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen