Show-Guido kraakt Eva Jinek elke avond af op Twitter

Guido den Aantrekker heeft een hekel aan Eva Jinek. Hij kijkt elke avond naar haar show, om de presentatrice daarna volledig af te kraken op Twitter. Dat is te volgen op het sociale medium. Den Aantrekker, deskundige in Shownieuws en de baas van Story, vindt haar talkshow veel te links en daarom verschrikkelijk. Als iemand opmerkt dat Eva in zijn ogen ‘niets goed kan doen’, antwoordt de showkenner dat hij kritisch is. “De lat ligt hoog als je talkshowkoningin wil worden“, zegt hij.

Rob Ester, de muziekbaas van Qmusic die zich wel vaker ergert aan de Jinek-kritische tweets van Den Aantrekker, bitcht daarop: “Guido wil haar kijkers graag overhalen naar zijn hoogwaardige showrubriekje twee deuren verder.”

Den Aantrekker boos: “Zwakke reactie, Rob. Ik had je inhoudelijker ingeschat.”

Ester: “Nou, je laat geen mogelijkheid onbenut om haar aan te vallen. Letterlijk iedere dag ga je los op d’r. Dan mag ik deze duiding wel even geven toch? Terwijl je eigenlijk zou mogen toegeven dat ze het gewoon goed doet. RTL heeft eindelijk weer een goed scorende late night talkshow.

Den Aantrekker: “Jouw reactie dat ik mensen naar ons ‘showrubriekje’ wil lokken, is dat duiding? Ik heb een mening over Jinek en andere topics (die jou duidelijk niet aanstaat), maar kom dan eens met wat inhoudelijke feedback. Je zeurt echt alleen maar terug. Reageer dan liever niet meer op mij.”

Ester: “Ja, duiding voor de (mogelijk) achterliggende reden van al jouw aanvallen op haar en haar programma. En inhoudelijk reageren op de Kwestie Moorkop vind ik de moeite niet waard, sorry.”

Den Aantrekker: “Joe. Alsof ik wat Twitter-volgers van Jinek wil overhalen om naar ons te komen kijken😂Je hoeft niet te zoeken naar mijn ‘achterliggende reden’ want behalve dat ik haar minder hoog heb zitten dan jij kennelijk, is die er niet. Ik vind haar erg overrated, that’s it. Fijn weekend!

Grachtengordelparochie

Het grootste bezwaar van Den Aantrekker is dat Jinek één groot feest voor de grachtengordel zou zijn. Op een andere avond twitterde hij: “Wat Eva nog kan gaan opbreken is dat ze Jinek niet langer voor eigen grachtengordelparochie maakt, maar voor de RTL 4-kijker. Die deelt niet per se haar linkse, policor privémening. Ze kan beter objectiever worden, for the long run.

Maakt Jinek alleen televisie voor de RTL 4-kijker? Of is de NPO 1-kijker gewoon massaal met haar meeverhuisd? “Ik denk van niet 🤗 Even uit de losse pols deed RTL 4 de laatste jaren ca. 400K kijkers in de late avond. Laat op NPO ca. 900K. SBS6 deed ca. 800K voor HvN en 400+K Show. Ik denk dat er nu grof gerekend van buiten RTL4 ca. 100-200K van NPO komen en 100-200K van SBS6 plus extra Jinekfans van elders.

Grachtengordel of niet, feit is wel dat RTL 4 het onder Jinek twee keer zo goed doet op de late avond als voorheen. “Weinig reden tot zorgen daar“, concludeert Ester dan ook.

Op weer een andere avond laat Den Aantrekker zich boos uit over de vermeende Thierry Baudet-bashing door Jinek. Het lijkt wel alsof ze linkser is nu ze op RTL 4 zit, zegt hij. “Ze was al links, en Jaïr een stalker die erg in je comfort zone komt, maar het valt meer op op RTL 4.

Linkse media

Sowieso hekelt Den Aantrekker de linkse media. Hij ergert zich bijvoorbeeld aan AD’s berichtgeving over het uiterlijk van Donald Trump. “Bij het AD zijn de journalisten in elk geval eerlijk over hun politieke voorkeur“, zegt hij. “Het deugt fijn 😉.

Ook de optredens van Amerikadeskundige Michiel Vos vindt hij verschrikkelijk. “Kwebbelkousje Michiel Vos mag ook bij Het Oog op NPO Radio 1 zijn schoonmoeder Pelosi duiden. Presentatrice vindt verscheuren SOTU een ‘goede stunt’, Vos onthult dat hij vaak ‘giechelt’ met schoonma. Staatsjournalistiek in Nederland.

Dan is er nog zijn aartsvijand Peter R. de Vries. “Het enige mysterie dat Peter R. de Vries in stand houdt: zijn kledingsmaak.

En hoe zit het dan met de radio? “Dat Sublime is zó links geworden in echt alles, lachwekkend. Toch zonde, luister altijd graag naar hun muziek.

Wat is er tegenwoordig nog wél leuk om naar te kijken? “Kijk vooral ook eens naar Shownieuws. Er wordt hard gewerkt om het nog beter te maken.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen