‘SBS-show Lang Leve De Liefde leuker dan First Dates’

De nieuwe dagelijkse tv-show Lang Leve De Liefde die wordt uitgezonden in de vooravond van SBS 6 gaat redelijk geruisloos aan de kijker voorbij, maar toch is het een ontzettend leuk format. Dat zegt David Grifhorst, die grote tv-shows als The Passion regisseert, op Twitter. Lang Leve De Liefde, dat wordt opgenomen in de villa die veel mensen nog kennen van De Gouden Kooi en Koffietijd, scoort elke dag zo’n 300.000 kijkers en 7 procent marktaandeel. Geen enorme hit dus.

En dat terwijl First Dates wél een grote hit is in de vooravond van NPO 3. Sinds de verhuizing van De Wereld Draait Door naar NPO 1 heeft de zender niet zo’n groot vooravondsucces gehad.

Topregisseur David Grifhorst vindt het vreemd. “Zitten we onverwacht een programma op SBS te bingewatchen… Lang Leve De Liefde. Een soort First Dates maar eigenlijk een nog veel leuker format.

Lang Leve De Liefde biedt singles ruim de tijd om elkaar goed te leren kennen, namelijk door minimaal 24 uur met elkaar door te brengen. “Na dit etmaal hebben ze een escape, omdat je de liefde wel een handje kunt helpen, maar niet kunt afdwingen, mogen ze nu het appartement verlaten. Blijven mag ook. In dat geval kan de date tot maximaal vijf dagen duren“, legt de zender uit.

Als ze de vijf dagen vol maken, wacht er op het prille stel een verrassing: een romantisch weekendje weg.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen