Sander Hoogendoorn woest over kritische column

Sander Hoogendoorn kan er niet tegen als er een kritische column over zijn radiowerk wordt geschreven. Dat heeft Vincent Bijlo, tot deze maand radiocolumnist van het AD, onthuld op NPO Radio 1. Bijlo kreeg regelmatig boze e-mails na het schrijven van columns. “Het gebeurt met diskjockey’s ook. Een woedende Sander Hoogendoorn enzo. Weet je wat het is? Radiomensen horen nooit iets terug of heel weinig, omdat er geen volwassen radiorecensentendom bestaat.”

Ze mailden wóest. “Ja, er waren regelmatig radiomakers die woedend mailden. Als ik bijvoorbeeld over het Radio 1 Journaal iets schrijf, dan krijg ik wel mensen van het Radio 1 Journaal die mij dan boos gaan mailen, omdat ik ze afreken op een of ander lullig itempje wat daar in zat en dat ik dan niet de rest heb gehoord.”

Gaat het om Jurgen van den Berg? “Ik noem geen namen! Ha ha ha. Ik ontken het niet, maar ik noem geen namen!

Bijlo denkt dat dj’s een totaal gebrek aan incasseringsvermogen hebben. “Het vervelende van radio vaak is, is dat je iets doet en dat in een enorm gat kan verdwijnen. Je krijgt ook vaak dat radiomensen op een soort berg komt te zitten, waar niemand meer om hen heen zit om hen bij de les te houden. Ze blijven maar hun eigen ding doen. Als je dan iets schrijft, dan ervaren ze dat echt als een klap in hun gezicht.”

Inmiddels werkt Bijlo aan een comeback van zijn radiocolumn, mogelijk bij Omroep MAX. “Dan moet ik wel eisen dat ik ook over Omroep MAX-programma’s mag schrijven.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen