Fons verwacht miljoenen kijkers voor RTL’s Domino Day

Fons van Westerloo denkt dat SBS 6 er spijt van gaat krijgen dat RTL 4 nu aan de haal gaat met zijn vroegere hit Domino Day. Hij denkt dat er in november miljoenen mensen naar gaan kijken. Dat zegt de voormalig baas van zowel RTL als SBS in De Telegraaf. Van Westerloo bracht Domino Day in 1998 op de buis bij SBS 6 ter gelegenheid van het driejarige jubileumfeest van de zender. Eigenlijk wilde hij het dominospektakel op de allereerste uitzenddag van de zender brengen.

De televisiebobo zag hoe de TROS het in 1986 en 1988 voor het eerst probeerde. “Bij de introductie van de nieuwe zender SBS 6 in 1996 wilde ik dit spektakel als openingsuitzending terugbrengen.

Het lukte hem niet. “Mijn gedachte dat het binnen enkele weken mogelijk moest zijn, bleek al te optimistisch.”

Uiteindelijk programmeerde hij op de eerste uitzenddag van SBS 6 de film Indiana Jones, maar Domino Day bleef in zijn achterhoofd zette. Van Westerloo realiseerde het uiteindelijk in 1998.

De laatste Domino Day was in 2009 en trok 2,9 miljoen kijkers. Na elf jaar is het in november weer tijd voor de spektakelshow. “Ik voorspel wederom een miljoenenpubliek.”

Foto: NPO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen