Beau niet jaloers op veel hogere kijkcijfers Eva Jinek

Geplaatst op wo 05 feb 2020 om 13:15

Beau van Erven Dorens vindt het niet pijnlijk dat Eva Jinek het momenteel zo veel beter doet op de late avond van RTL 4 dan hij in de laatste maanden van 2019 deed. Hij heeft geen gevoelens van jaloezie. Dat vertelde de presentator gisteren in RTL Boulevard. Jinek bezorgt het marktaandeel van RTL 4 een flinke boost en dat is iets wat Van Erven Dorens niet gelukt is. Of, zoals Eddy Zoëy het gisteren noemde als presentator van RTL Boulevard: “Het was geen super groot succes, toch?

Van Erven Dorens is net terug van een vijf weken durende vakantie. “Ik ben eerst even op vakantie gegaan en uitgerust. Ik was echt helemaal op. Je bent het gewoon niet gewend om vier maanden achter elkaar iedere dag een show te maken.”

Jinek is dat wel gewend en scoort nu de pannen van het dak. “Ik vind het gewoon heerlijk om te zien dat Eva zo goed bezig is. Ik vind die oorlog die aan de gang is echt een media-oorlog, maar dat hadden we kunnen verwachten. Het is allemaal ontzettende onzin. Ze doet het ontzettend goed.”

Verslaggever Lex Uiting: “Ze doet het beter dan jij.”

Van Erven Dorens: “Ja, natuurlijk doet ze het beter dan ik.”

Uiting: “Ben je dan jaloers op Eva?

Van Erven Dorens: “Nee echt niet. Zo zit ik echt helemaal niet in elkaar. Ik ben aan het juichen. Ik heb ook wel een beetje met haar te doen, want ze heeft het ook best wel zwaar in de media. Ze wordt natuurlijk behoorlijk door de mangel gehaald.”

Wanneer keert Van Erven Dorens weer terug op de buis met zijn talkshow? “Ik ga gewoon Eva – ik weet niet wanneer het is, maar laten we zeggen: ergens halverwege april of begin mei – weer vervangen.”

Die datum is volgens hem nog niet definitief. “Nee.”

Foto: RTL
29 Reacties op “Beau niet jaloers op veel hogere kijkcijfers Eva Jinek”


 1. pieter

  Ik sluit mij bij @Albert aan!

 2. Lachen gillen brullen

  Tan en Twan liggen nog steeds te schuddebuiken van het lachen om de cijfers van Jinek.

  Jinek 1 maand op pad en geen groot succes tot nu toe.

 3. Dominee Bonk

  Ook voor Beau is het mediabestaan verleden tijd, het is voorbij, want niemand kijkt meer TV, ook al wil men nog zo graag met arme mensen op TV. Alleen zeer domme mensen, de onderlaag, kijken nog.

 4. Adriaan

  Zou RTL het echt aandurven Beau weer neer te zetten en de kijkcijfers te halveren? Of zijn ze toch nog steeds met Matthijs bezig? Dat zou natuurlijk een gouden greep zijn. 50/50 Jinek en Matthijs.

 5. Sandra

  Beau is er onder grote druk ingestapt.
  Dat had hij nooit moeten doen.
  Dan is Beau Beau niet.

 6. sukkel

  Van mij mag Beau terugkomen beter dan die linkse Clintonfan die vilein wordt als er niet naar haar mond gepraat wordt

 7. Piet Pannelap

  Beau had dat programma in oude staat moeten overnemen zoals hij ook deed wanneer Tan druk bezet was met StaXXX. Hij deed dat prima. Waarom die rakker Twan naar RTL werd gehaald is een raadsel. Slap figuur…

 8. Tvkijker

  Let maar op! Matthijs stopt Maart. Moet je dan eens kijken wat er op late night gaat gebeuren. Met alle respect naar Beau. Als hij straks weer zou moeten beginnen dan is Eva al haar kijkers kwijt….dus…….Eva en Matthijs gaan de late avond op RTL 4 doen

 9. Adriaan

  @tvkijker:

  Dat scenario voorzie ik ook. RTL bewijst met Jinek dat PO-kijkers prima naar RTL kunnen switchen. En inderdaad met alle respect voor Beau: hij en Eva is echt een wereld van verschil qua talkshow. Beau kan daarentegen weer veel beter maatschappelijke programma’s maken. Matthijs en Eva afwisselend op de late avond, tijdens (verkiezings-)specials samen. at zit RTL gebakken op de late avond , het hele jaar door.

 10. Flauwe Kul

  Was Beau weg?

 11. Diederik E.

  Waarvan akte.

 12. StefanV

  @ Lachen gillen brullen: de kijkcijfers van Jinek zijn prima. Weliswaar nog niet op het niveau van de hoogtijdagen van RTL Late Night (Humberto Tan), maar dat programma heeft ook lagere kijkcijfers gekend. En moest uiteindelijk van de buis omdat het steeds verder wegzakte tegenover Pauw/Jinek (cq. datgene dat NPO1 uitzond). Bovendien kent Jinek echt een andere invulling dan het lichtvoetige RTL Late Night, waar het vaak draaide om een gezellig sfeertje en luchtige onderwerpen.

  Wat Beau betreft: het zou me helemaal niks verbazen als zijn kijkcijfers straks ook aantrekken, in het kielzog van Jinek. De eerste periode van Beau, met die vreemde setting met dat bureau, was wat ongemakkelijk. Maar Beau deed het helemaal niet verkeerd als interviewer/gastheer.

 13. Annoniemus

  Beau moet elke avond tussen het publiek gaan zitten bij Jinek , om te leren en om te zien wat hij zelf allemaal fout doet/deed !

 14. DeltaTeam

  Beau van Erven Dorens: ‘Das war einmal’..

 15. Ron

  Alles valt of staat met de komst van Matthijs, al dan niet. Dat kan ook niet lang meer duren voordat hier meer duidelijk over gaat worden.

 16. Martin

  Komt Matthijs nog naar RTL?

 17. Van binnenuit

  @Martin – gaat naar Talpa.

 18. CB

  Ben benieuwd wat BEAU er met PilotStudio van gaat maken in april. Als ik het interview met Ewart van der Horst op Nederlands Medianieuws moet geloven wordt BEAU ongeveer hetzelfde als JINEK. Klinkt helemaal niet verkeerd :)

 19. Adriaan

  @Van binnenuit:

  Dat lijkt me sterk. Wat moet ie daar? De vooravond is redelijk oke nu, de late avond na HvN en Shownieuws wordt te laat. En het afbreukrisico bij Talpa is extreem groot.

 20. Suzy Wang

  Heel die kerel intreseert mij geen, HOL.

 21. Riky Heerkens

  Wanneer de reclames terug komen ben ik benieuwd of de kijkcijfers behouden blijven. Ik vind het jammer als Matthijs naar RTL gaat.

 22. It'sMe

  Riky, tijdens Jinek geen reclame, dat blijft zo.

 23. Mick

  Beau had als concurrent Pauw en Jinek. Jinek heeft als concurrentie dat stuntelige Op1. Bovendien heeft Jinek nog altijd geen reclame, absurd voor een commerciële omroep.

 24. Bedorven Aambeienspleet

  Jinek zonder reclame vergelijken met Beau met reclame… not sure if serious.

 25. X

  Als RTL slim is leunen ze nog een tijdje langer op Eva Jinek. Vanaf half juni kan Beau dan het stokje overnemen. In deze rustigere tijd zal het goed zijn voor het publiek om te wennen aan de ‘nieuwe’ show gemaakt door de makers van Eva. In de belangrijke maanden zou ik Eva weer inzetten, Beau vind ik persoonlijk toch wat te licht voor de grote onderwerpen

 26. Keta Minek

  Eva Jinek stopt om de 3 a 4 maand dan een wissel.

 27. Rob

  Beau heeft gisteren gezegd dat hij eind april /begin mei waarschijnlijk begint weer met zijn talkshow maar de exacte datum nog moet overleggen met RTL. Natuurlijk wil RTL graag dat Jinek nu langer door gaat tot half / eind mei wel de vraag is tot hoe lang Jinek door wil. Ik verwacht dat Beau dan de zomermaanden het stokje overneemt en Vanaf eind aug dan afwisselend Matthijs / Jinek . Matthijs zal binnenkort wel bekend maken dat hij naar RTL gaat. De zomermaanden gaat Beau nog even doen en daarna gaat Beau weer andere maatschappelijke programma’s maken en evt boulevard weer presenteren .

 28. Xylon

  Het is weliswaar zo dat haar Fake commercieel aftrekseltje bij rtLuxembourg het beter doet dan Fake talkshow Beau !.. Echter kan in een vergelijking daarmee nu niet echt van een prestatie gesproken worden !.. Al helemaal niet om dit nu in dat open riool rubriekje al te gaan brengen als een zogenaamd groot succes in de strijd om de kijker !.. De strijd is namelijk nog lang niet gestreden aangezien Evaatje nog steeds niet overtuigd heeft weten te overwinnen van Op1 !.. Op1 is gaandeweg in ontwikkeling en kan nog alle kanten op !.. Feit is dat deze NPO talkshow erg goed scoort voor het uiterst kort tijdsbestek waarin deze talkshow uit de grond is gestampt !.. Daarbij komt dat Talkshow Master Jeroen Pauw er alles aan zal gaan doen om deze talkshow te verbeteren en kwalitatiever te maken !.. De overstap van Jinek is nog lang niet succesvol te noemen voor rtL-Bertelsmann aangezien haar talkshow het in vergelijking met die van Humberto Tan véél minder goed doet !.. Als er straks nog geld moet worden verdiend door reclame onderbreking zal ze het nog moeilijk gaan krijgen !.. Eva is in haar eentje niet in staat om een grote groep vaste kijkers aan te trekken en vast te houden !.. Daarbij komt dat ze journalistiek niet onderlegd is en nogal erg uit de hoogte doet terwijl ze nog zichtbaar, door de grote druk op haar schouders, nog steeds last heeft van faalangst !..

 29. discuswerper

  Zeg Xylon waarom heb je je ziekelijke aanbidding van Talpa eigenlijk gestaakt? Zie je eindelijk in dat alles wat je daarover geroepen hebt de afgelopen maanden in het mapje “hersenloos gezwets” is gearchiveerd?

  Flash to the future: dat gaat met dit domme gelöl van je ook gebeuren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.