RTL-directeur feliciteert Linda met hoge SBS-scores

SBS 6-ster Linda de Mol heeft gisteren een felicitatie ontvangen van RTL-baas Sven Sauvé voor de hoge kijkcijfers van haar nieuwe zaterdagavondshow Deze Quiz Is Voor Jou. Dat onthulde ze ’s avonds in RTL Boulevard. Hoewel Linda zelf op een score van 700.000 kijkers mikte tegenover kijkcijfermonster Wie is de Mol, kwam ze uit op 1,1 miljoen kijkers. En dat terwijl RTL 4 genoegen moest nemen met 716.000 kijkers voor All Together Now. Toch was Sven Sauvé zo sportief haar te feliciteren.

Het was een welkome felicitatie, aldus Linda. “Ik kreeg heel lief van een aantal RTL-collega’s, waaronder Sven Sauvé, een heel lieve app met: ‘Gefeliciteerd met de cijfers.’ Dat deed me ongelooflijk goed, dus er is geen sprake van een enorme rancune.

Linda vindt het soms nog best gek dat RTL en SBS zo tegenover elkaar staan. “Ik vind dat nog steeds zo moeilijk, want jullie zijn voor mijn gevoel allemaal nog steeds mijn collega’s, mijn hart ligt ook nog steeds een beetje bij RTL, dus ik heb heel veel moeite met het gevoel dat er een enorme strijd of oorlog aan de gang zou zijn. Dat vind ik een hele lastige.

Ze hoopt nog altijd dat RTL en SBS ooit gaan fuseren. “Mijn grote droom is dat we ooit één hele grote commerciële familie worden met z’n allen, die concurrentie gaan bieden aan de publieke omroep en dat we gewoon één hele grote gezellige familie worden. Dat is zoals ik hoop mijn carrière te eindigen.”

Boulevard-presentator Ruud de Wild grappend: “Goed, even doorsparen nog.”

Slecht geslapen

Linda heeft in de nacht van zaterdag op zondag erg slecht geslapen. “Want ik was natuurlijk heel zenuwachtig, wat ik heel stom vind van mezelf, want ik doe dit al zo lang. Dan denk ik: stel je niet aan, het is maar televisie, ga slapen. Maar ik was om het uur wakker om op de klok te kijken of de kijkcijfers er al waren en ergens iets voor achten was er het verlossende antwoord dat het goed was. Toen viel er heel veel van me af en heb ik heel gezellig met Jeroen koffie gedronken beneden en het gevierd.”

Ze vervolgt: “Ik heb hem enorm geknepen. En ik dacht: ik doe dit al zo lang, ik zit al zo lang in het vak, stel je toch niet zo aan. Het is maar televisie, ga gewoon slapen. Maar ja, ik ben vannacht drie keer wakker geworden, van: hoe laat is het? Zijn de cijfers er al? Ik heb vanaf half acht op de klok liggen kijken, van: is het er al? Toen zag ik het en toen was ik zo ontzettend opgelucht en blij. Helemaal tegenover Wie is de Mol, had ik echt niet verwacht dat we dit resultaat zouden halen.

Vond haar liefdespartner Jeroen het niet vervelend dat ze ’s nachts zo onrustig was? “Nou, om even uit de school te klappen: Jeroen slaapt al een week op zolder, omdat ik zo ongelooflijk aan het hoesten ben de hele nacht. Hij kan niet slapen van mij en ik lig me dan in te houden, dus we slapen al een week apart.

John

En hoe heeft haar broer John de Mol gereageerd? “John was natuurlijk hartstikke blij, want we hebben dit in een heel korte tijd voor elkaar moeten gekregen en iedereen was heel erg gespannen, omdat de concurrentie zo groot was. Dit was een enorme ontlading.”

Overigens wordt het aankomend weekend pas écht spannend. “We moeten nog kijken natuurlijk, hè, of het bij de tweede aflevering zo blijft. Het is spannend, maar het begin kon gewoon niet beter zijn. We zijn allemaal een beetje in feeststemming.

Foto: RTL, Tapa

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen