Henny Huisman en tv-collega’s willen méér Promenade

Het zou zomaar kunnen dat het na de seizoensfinale van aankomende zondag over en uit is voor de satirische talkshow Promenade, want de kijkcijfers zijn niet bepaald om over naar huis te schuiven. Wél is het programma heel erg populair bij de tv-incrowd, die per se een tweede seizoen wil. “Natuurlijk, wat krijgen we nou? Wel acht jaar die uiterst flauwe serie Toren C en dan niet Diederik Ebbinge en zijn kompanen? Kan en mag niet! NTR, ik reken op jullie!“, zegt tv-ster Henny Huisman bijvoorbeeld.

Ook The Passion-regisseur David Grifhorst wil meer. “Ff vast seizoen bijbestellen NPO! ‘T is zeker niet voor iedereen, maar dit moét terugkomen.

Eigenlijk is heel medialand erg enthousiast over Promenade. “❤️ #Promenade“, zegt Qmusic-muziekbaas Rob Ester.

NOS-verslaggever Mustafa Marghadi: “Ik ga even achterop de bandwagon springen en roepen dat Promenade echt geniaal is. Had wel wat inclusiever gemogen. Misschien had dat de kijkcijfers wat geholpen. Ik suggereer Danny Glover als gastpresentator.

Zangeres Mathilde Santing: “Ik heb me kunnen verzoenen met Nederland door Promenade en kan nu ook weer met zachte ogen RTL #boulevard kijken.”

Nieuwsuur-sterjournalist Wim Eikelboom: “Geef Promenade nog een seizoen.

BNR-journalist Jaap Jansen daarop: “Eensch.”

Nieuwe Revu-baas Jonathan Ursem moest vooral lachen om het Peter R. de Vries-fragment van gisteren (zie onderstaand). “Slappe lach. Tv-moment van het jaar.”

Diederik emotioneel

Promenade-host Diederik Ebbinge hield gisteren nog een emotioneel pleidooi voor een vervolg op zijn talkshow. “Ik vrees ontzettend voor het voorbestaan van Promenade. Ik dacht iets nieuws bedacht te hebben, iets dat er nog niet was: staan met vaste gasten. Geen invuloefening en niet de zoveelste aangekochte succesformule uit Engeland, maar we moesten beginnen in de kerstvakantie en stonden acht weken lang tegenover het best bekeken Engelse format van Nederland, namelijk de Nederlandse versie van The Great British Bake-Off.”

Dat is allemaal niet zo makkelijk en toch is Promenade op zijn eigen manier een enorm succes: de pers is laaiend, op straat word ik aangesproken door allerlei mensen, we zijn elke week trending op de socials, het hele Media Park is dolenthousiast, maar er kijken nog steeds te weinig mensen. Kwaliteit is kennelijk het onbeduidende zusje van kwantiteit geworden, maar nog steeds hoop ik met heel mijn hart dat ze ons een tweede kans gunnen.”

Ik ben eens gaan rekenen: er leven achttien gezinnen van dit kleine, mooie programma en waar moeten zij heen als dit stopt? Ik heb mijn kop boven het maaiveld uitgestoken en kennelijk gaat je kop er dan af. Ik weet even niet hoe het verder zou moeten als dit stopt nu.”

Foto: NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen